Δήλωση Ιωάννη Βρούτση:

20 Δεκεμβρίου 2011 18:03

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα σενάρια περί μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ, που διαρρέει το Υπουργείο Οικονομικών, θυμίζουν τις εμμονές της κυβέρνησης Παπανδρέου σε λάθος συνταγές και επιβεβαιώνουν το δίκαιο των θέσεων της Ν.Δ.

Επί 2,5 ολόκληρα χρόνια, η Ν.Δ. προτείνει τη μείωση των εξοντωτικών φορολογικών συντελεστών – άμεσων και έμμεσων φόρων. Μάλιστα, από το «Ζάππειο Ι», ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς επέμενε ο συντελεστής 23% του ΦΠΑ να μειωθεί στο 19% και ο συντελεστής 13% στο 9%, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου είσπραξής του. Αυτό αποτυπώνεται αναλυτικά και στο Φορολογικό μας Πρόγραμμα.

Οι προτάσεις μας αυτές πολεμήθηκαν ως ανεδαφικές, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου, το οποίο μας εγκαλούσε, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα.

Σήμερα, που η κατάσταση είναι χειρότερη, λόγω της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, θυμήθηκαν ξαφνικά -και με μεγάλη καθυστέρηση- κάποιες από τις προτάσεις μας. Και αυτό, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κακό που προκάλεσαν όλο αυτό το διάστημα στην οικονομία.

Άραγε, σήμερα δεν προκύπτει η ανάγκη για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων;

Αυτό και μόνο, δεν αποκαλύπτει τόσο την παντελή προχειρότητα και επιπολαιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και την εμμονή του στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης φορολογικής πολιτικής;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλώς τους και ας άργησαν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos