Πάγκαλος για Αργύρη: «Ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει»

22 Δεκεμβρίου 2011 14:43

Λάβρος κατά του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της επιτροπής για τα «πόθεν έσχες»

εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στον ΒήμαFM το πρωί της Πέμπτης.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επανήλθε στο θέμα που άνοιξαν οι δηλώσεις Αργύρη για βουλευτές που εμφάνιζαν σημαντική μείωση καταθέσεων και στους οποίους περιλαμβάνεται και ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής».

«Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο κ.Πάγκαλος, εκτιμώντας ότι δημιούργησε ένα «τερατώδες ζήτημα εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων ενδεχομένως».

«Το ότι επιμένει ... σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Ελληνες πολίτες», προσέθεσε.

Οσον αφορά το καθ' εαυτώ θέμα του «πόθεν έσχες» για τους βουλευτές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρότεινε να συσταθεί διακομματική επιτροπή, που θα ελέγχει αυτούς τους βουλευτές που «γίνονται πλουσιότεροι».

Τι δήλωσε για οικονομία, λειτουργία κυβέρνησης, εκλογές και εσωκομματικά

Η επόμενη χρονιά θα είναι η χειρότερη της κρίσης για την Ελλάδα, εκτίμησε ο κ.Πάγκαλος. «Το 2012 είναι ο πάτος. Θα κινηθούμε στον πάτο της ύφεσης, είναι η χειρότερη χρονιά», αλλά ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν τα βήματα με τα οποία θα «δημιουργηθεί κάποια αισιοδοξία ώστε το 2013 να μπούμε στην ανάπτυξη».

Στη λειτουργία της κυβέρνησης δεν εντοπίζονται προσπάθειες υπονόμευσης από ΝΔ ή ΛΑΟΣ, κατά τον ίδιο και εκτίμησε ότι το θέμα των επικουρικών συντάξεων «δραματοποιήθηκε».

«Εχουμε διαφωνίες καμιά φορά σε συγκεκριμένα θέματα ... τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη των υπουργών και των υφυπουργών που δεν προέρχονται από το ΠαΣοΚ δεν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα είχαν προκύψει εάν είχε γίνει ένας ανασχηματισμός. Στην Ελλάδα, σε όλα τα κόμματα, υπάρχει η παράδοση όταν γίνεται ανασχηματισμός ο καινούργιος υπουργός να αρχίζει να χαλάει το έργο του προηγούμενου ή να το βάζει στο ντουλάπι», σημείωσε. Αναρρωτήθηκε μάλιστα «τι είδους ανασχηματισμό να κάνουμε, όταν μιλάμε για κυβέρνηση διάρκειας τριών, τεσσάρων, πέντε μηνών».

Συμφώνησε επίσης με όσους ζητούν παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ τόνισε ότι παγίως είναι υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όποτε ορίζει το Σύνταγμα. «Τι νόημα θα είχε να κάνουμε εκλογές για να επανέλθουμε στα ίδια;», αναρρωτήθηκε αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αδυναμία σχηματισμού μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Εξάλλου, ενόψει των διαδικασιών για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κυβερνητικής θέσης και υποψηφιότητας για την προεδρία, εάν τεθεί τέτοιο θέμα από τον Γ.Παπανδρέου ή τα όργανα του κόμματος. Εσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι -δεδομένων των κρίσιμων συνθηκών- εάν οι αρχηγοί ή ο πρωθυπουργός ζητήσουν να μην αποχωρήσουν πιθανοί υποψήφιοι από τα υπουργεία τους, αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης εκλογής αρχηγού με προσφυγή στο σύνολο των πολιτών», ενώ πρότεινε και τη διεξαγωγή συνεδρίου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos