«Τρενάρει» τις επόμενες δόσεις η Κομισιόν

05 Ιανουαρίου 2012 18:38

Η εκταμίευση της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του πρώτου

πακέτου διάσωσης της Ελλάδας μετατίθεται για τον Μάρτιο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν την Πέμπτη

Η καταβολή της επόμενης δόσης των 5 δισ ευρώ που ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο του 2011, τελικά θα εκταμιευθεί τον Μάρτιο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί.

Αντίστοιχα, η μεθεπόμενη δόση ύψους 10 δισ. ευρώ που θα εκταμιευόταν αρχικά τον Μάρτιο, τώρα θα καταβληθεί τον Ιούνιο, ενώ υπάρχει περίπτωση να υπάρξει και άλλη μετάθεση της πληρωμής αυτών των ποσών, αν η τρόικα κρίνει ότι η Αθήνα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

«Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο Μπαγί, αναφερόμενος στην καταβολή των δόσεων του πρώτου πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισ ευρώ ανά τρεις μήνες.

Από το ποσό αυτό, μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευθεί 73 δισ και απομένουν άλλα 37 δισ.

Οι επιθεωρητές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 14 -16 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Αν η αποστολή στα μέσα Ιανουαρίου διαπιστώσει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την πληρωμή του Μαρτίου", είπε ο Μπαγί.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos