Ιωάννης Βρούτσης: με αφορμή διαρροές και ανακοινώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών

05 Ιανουαρίου 2012 18:57

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή διαρροές

και ανακοινώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με το λαθρεμπόριο των καυσίμων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος και θυμωμένος τις ενδοκυβερνητικές «αψιμαχίες», μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, τα οποία - μέσα από ένα «πόλεμο» διαρροών και ανακοινώσεων - προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την μη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Το θέμα αποκτά ακόμη σοβαρότερες πολιτικές διαστάσεις, αφού - παρά τις τραγικές στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός - το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων παραμένει στο απυρόβλητο, στερώντας από το Δημόσιο πολύτιμους πόρους.

Παρά το γεγονός ότι ο Ν.3784/2009 της Ν.Δ. έδινε τη δυνατότητα ελέγχου της αλυσίδας διακίνησης υγρών καυσίμων, η κυβέρνηση Παπανδρέου επέδειξε -για 2,5 ολόκληρα χρόνια - εγκληματική ολιγωρία. Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, με αποτέλεσμα να μην δίνεται, σήμερα, η δυνατότητα να ελεγχθεί στο σύνολό της μέσω της τεχνολογίας η εφοδιαστική αλυσίδα διακίνησης υγρών καυσίμων και να παταχθεί οριστικά το λαθρεμπόριο.

Τα όσα τώρα διαρρέουν ή δηλώνονται από τα δύο υπουργεία αποκαλύπτουν σκοτεινά σημεία, για τα οποία απαιτείται να χυθεί εδώ και τώρα, άπλετο φως».


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης είχε, σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με το Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Ι. Βρούτσης παρέδωσε το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Υπογράμμισε ότι κεντρικοί άξονες της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα σύστημα απλό, σταθερό και δίκαιο.

Και ανέπτυξε τους βασικούς στόχους της πρότασης, που είναι:

-Η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,

- η προσέκλυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,

- η αξιοποίησή του ως μοχλού ανάπτυξης και

-η επανεκκίνηση της Οικονομίας. 

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos