300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Τρία σημεία-κλειδιά για επιτυχείς αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων

06 Αυγούστου 2017 13:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρία σημεία-κλειδιά για επιτυχείς αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων

test2

test2

Περισσότερες εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων έναντι τραπεζών λειτουργούν πλέον στη χώρα, αποτυπώνοντας τη δύσκολη πραγματικότητα για το τραπεζικό σύστημα και ευρύτερα την οικονομία.

Ηδη έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος επτά σχετικές εταιρείες, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις δέκα. Aποστολή τους είναι να συνδράμουν στη δύσκολη προσπάθεια των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών ανοιγμάτων, που σήμερα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ. Οι εταιρείες διαχείρισης θα εμπλακούν κυρίως στην αναδιάρθρωση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω υπερχρέωσης. Σύμφωνα με τον κ. Μάριο Κολιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που δημιούργησε η Alvarez & Marsal, οι εταιρείες διαχείρισης έχοντας συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες για το πώς αντιμετωπίστηκαν προβλήματα υπερχρέωσης και αναδιαρθρώσεων σε άλλες χώρες, θα προσαρμόσουν την τεχνογνωσία αυτή στην ελληνική πραγματικότητα.

«Οι αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τομέας και απαιτεί καλή γνώση των τοπικών συνθηκών. Να γνωρίζεις το πτωχευτικό δίκαιο, τις ιδιομορφίες κάθε χώρας, πώς λειτουργεί το δικαστικό σύστημα κ.ά. Με βάση την καλή γνώση των εθνικών συνθηκών θα προσαρμόσουμε τα κατάλληλα τραπεζικά εργαλεία ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες λύσεις». Οπως σημειώνει «είναι κρίσιμο οι διαχειριστές να έχουν μεγάλη αυτονομία στη λήψη αποφάσεων. Διότι αν για το παραμικρό ο διαχειριστής θα πρέπει να παίρνει εγκρίσεις από τις τράπεζες, είναι προφανές ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο». Επιπλέον, οι εταιρείες διαχείρισης είναι ένας νέος παίκτης στην αγορά. «Χωρίς κάποιο παρελθόν, χωρίς κάποιο προηγούμενο με τον πιστούχο, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μια λύση αντικειμενική, χωρίς να έχουμε επηρεαστεί από την ευρύτερη σχέση που μπορεί να έχει ένας πιστούχος με μια τράπεζα και σε άλλα προϊόντα. Θα πηγαίνουμε λοιπόν ως νέο πρόσωπο στον πιστούχο και θα προσπαθούμε να βρούμε μια δίκαιη, αντικειμενική, λύση τόσο για τον πιστούχο όσο και για την τράπεζα».

Ηδη οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις εταιρειών στα τρόφιμα, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τον τουρισμό, το εμπόριο κ.α. κυρίως μεγάλου μεγέθους εταιρειών. Ωστόσο, το επόμενο διάστημα, οι τράπεζες θα πρέπει να εντείνουν και να επεκτείνουν τις προσπάθειές τους και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ένα πολύ δύσκολο πεδίο, με τα προβληματικά δάνεια να εμφανίζουν καθυστέρηση της τάξης του 60%-70%. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, εκτιμάται ότι τα περιθώρια αναγέννησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μεγάλα. «Είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία να οδηγήσει σε μεγαλύτερα σχήματα προκειμένου να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι σε έναν νομό υπάρχουν 5 εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Είναι πιθανό οι εταιρείες αυτές να πρέπει να γίνουν 2 γιατί τόσες αντέχει η αγορά. Η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων είναι κλειδί για να έχουμε επιτυχείς αναδιαρθρώσεις και να προσελκύσουμε νέους επενδυτές», αναφέρει ο κ. Κολιόπουλος.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στις περιπτώσεις εταιρειών που θα κριθούν βιώσιμες και θα ακολουθήσουν δραστικά μέτρα για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών τους αλλά και την ενίσχυσή τους με νέα κεφάλαια. Οι τράπεζες έχουν καταστήσει σαφές στους μετόχους εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ότι αν δεν συμμετέχουν με νέα κεφάλαια, θα βρεθούν εκτός και ο έλεγχος θα περάσει σε νέους επενδυτές. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές από τις πρώτες επαφές που πραγματοποιούνται, και στον βαθμό που υπάρχει μια προσέγγιση για μια δίκαιη λύση, οι περισσότεροι μέτοχοι ανταποκρίνονται.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αλλαγές στα capital controls:...
Σάλος χωρίς τέλος για τη λούφα... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2013 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Το "Όπου υπάρχει Ελλάδα" στην Τήνο (βίντεο)

Το "Όπου υπάρχει Ελλάδα"...

03 Ιουνίου 2025
Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ν...

03 Ιουνίου 2025
Ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου Attica με ταχύπλοα στις Κυκλάδες Νέες συνδέσεις από Ηράκλειο για Κυκλάδες καθημερινά

Ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου A...

03 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ