Αναβλήθηκε η συνάντηση Κουτρουμάνη - τρόικας

31 Ιανουαρίου 2012 14:52

Αναβλήθηκε λόγω «τεχνικών δυσχερειών» η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας
με το ανώτερο κλιμάκιο της τρόϊκας για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις και τις επικουρικές συντάξεις. Η ημερομηνία της νέας συνάντησης δεν έχει ορισθεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απόφαση για αναβολή ελήφθη αργά χθες το βράδυ, μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του υπουργείου 'Αννας Στρατινάκη, με το τεχνικό κλιμάκιο, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χωρίς να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάσθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στατιστικά και οικονομικά στοιχεία, με τα οποία επιχειρήθηκε να αξιολογηθεί η επίδραση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, και εκείνων που προτείνονται από την ελληνική πλευρά ή την τρόικα στην εξέλιξη της σχέσης του κόστους εργασίας με την παραγωγικότητα, ως το 2015.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κοινά αποδεκτό, με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, οικονομομετρικό μοντέλο, το οποίο να οδηγεί σε «αντικειμενικά» συμπεράσματα.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν, ότι ούτως ή άλλως στατιστικά και οικονομικά στοιχεία δεν μπορούν να απαντήσουν σε μείζονα πολιτικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Η τρόικα «ρίχνει στο τραπέζι», εκτός από τη μείωση του βασικού μισθού στα επίπεδα της Ισπανίας, δηλαδή στα 641,50 ευρώ, και τις απολύσεις, το σύνολο των επιδομάτων ακόμη και των περίπου 89 κοινωνικών επιδομάτων. Πρόκειται για επιδόματα και παροχές σε ανέργους, μητέρες, τρίτεκνους ή πολύτεκνους, ειδικά επιδόματα του υπουργείου Υγείας και παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η τρόικα θεωρεί «επιδόματα» και τον 13ο και 14ο μισθό. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι, τα δώρα περιλαμβάνονται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και μια νομοθετική παρέμβαση στο θέμα αυτό, προσκρούει σε διατάξεις του κοινοτικού δικαίου του ελληνικού συντάγματος και σε διεθνείς συμβάσεις, ενώ πλήττει την αρχή της οικονομικής ελευθερίας, μέρος της οποίας αποτελεί η ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών, πιθανότατα την Πέμπτη, η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ενώ εντός της εβδομάδας επίσης, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, για την απομείωση του ελληνικού χρέους, και να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα συμφωνία

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos