Στις 15.00 το υπουργικό συμβούλιο

10 Φεβρουαρίου 2012 11:54

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υπάρξει ενημέρωση

για το νέο μνημόνιο, αλλά και για την υπό όρους, οριστική απόφαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία μετατέθηκε για την Τετάρτη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το Eurogroup, τόνισε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτά που πρέπει να γίνουν από τώρα έως την άλλη Τετάρτη συνιστούν μία στρατηγική επιλογή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Και πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί φθάσαμε εδώ, γιατί αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, γιατί ταλαιπωρούμαστε όπως ταλαιπωρούμαστε σαν λαός, όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και ηθικά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο κ. Βενίζέλος αναμένεται να εστιάσει στους τρεις βασικούς όρους που έθεσε χθες το Eurogroup στην Ελλάδα προκειμένου να εγκρίνει σε νέα έκτακτη συνεδρίασή του, την ερχόμενη Τετάρτη, τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απαίτησαν:

* Την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο την Κυριακή.

* Την οριστικοποίηση των πρόσθετων περικοπών ύψους 325 εκατ. ευρώ για το 2012.

* Την παροχή ισχυρών δεσμεύσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, με δεδομένο ότι η διάρκεια του νέου προγράμματος αφορά και την περίοδο μετά τις εκλογές.

Επίσης, τo Eurogroup αποφάσισε την ενίσχυση της παρουσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ομάδας Δράσης για την παροχή πρόσθετης τεχνικής βοήθειας σε θέματα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, η πρόοδος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η ενίσχυση της απορροφητικότητας των πόρων από το Ταμείο Συνοχής.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Εθνους «Μαρτύριο της σταγόνας για τη Συμφωνία».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos