Λοβέρδος: Δημαγωγήσαμε προεκλογικά, καταστροφικό το δημοψήφισμα

16 Φεβρουαρίου 2012 17:48

Άμεση αλλαγή ηγεσίας, τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, καθώς και αλλαγή

φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ για την παρουσίαση, εκ μέρους του, ιδεολογικής πλατφόρμας για την "επόμενη ημέρα" στο Κίνημα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τα κυβερνητικά στελέχη Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και οι βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Γιώργος Ντόλιος, Ηλίας Μόσιαλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 16/02 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αναφερόμενος στην ψήφιση από τη Βουλή του νέου μνημονίου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «μετά την 12η Φεβρουαρίου η Ελλάδα έκανε μια νέα αρχή», εκτιμώντας ότι «πολλά από αυτά που ξέραμε δεν θα τα ξαναζήσουμε».

Και εξήγησε: «Εξαλείφθηκε η πόλωση των δυο μεγάλων κομμάτων και δόθηκε η δυνατότητα για συνεργασία και εξάλειψη των προβλημάτων. Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, στις δυνάμεις του δημοκρατικού εξορθολογισμού από τη μια πλευρά , του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και όσων παρασύρθηκαν από τις πιέσεις από την άλλη. Μένει να δούμε αν αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει άμεσα. «Τις επόμενες ημέρες. Δεν μιλάω για τις επόμενες εβδομάδες. Πρέπει να αλλάξει η φυσιογνωμία του κόμματος», είπε εμφατικά.

Στα θετικά της περασμένης διετίας ο κ. Λοβέρδος πίστωσε το γεγονός ότι εάν δεν είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει.

Δήλωσε όμως ότι «πρέπει να γίνει και μια οδυνηρή αυτοκριτική», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δημαγώγησε προ των εκλογών του 2009 , παρότι κάποιοι , μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, διαφώνησαν με την γενναιόδωρη προεκλογικής γραμμή.

«Φοβηθήκαμε να μιλήσουμε ειλικρινά στους πολίτες», είπε ο κ. Λοβέρδος, και στείλαμε «αντιφατικά μηνύματα προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν υπήρξαν αναπτυξιακές πολιτικές γρήγορης απόδοσης και εξαγγείλαμε ένα καταστροφικό δημοψήφισμα».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos