Κατάθεση υποψηφιοτήτων στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

11 Μαρτίου 2012 13:27

Ακόμη και αν ο κ. Χρ. Παπουτσής εξαναγκασθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του, μη έχοντας εξασφαλίσει τις 94 υπογραφές στήριξης που απαιτούνται, το ΠΑΣΟΚ θα στήσει κάλπες στις 18 Μαρτίου για να εκλέξει πρόεδρο τον μοναδικό έτερο υποψήφιο κ. Ευ. Βενιζέλο.

Με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Κάθε δύναμη και επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το έργο που δήλωσε χθες ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ» ευχήθηκε προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι μπορεί να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία «το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα».

Ερωτηθείς για το θέμα των υπογραφών των υποψηφίων, είπε ότι αυτό έχει λυθεί, η εκλογή θα γίνει από τη βάση και ότι ο ίδιος είναι υπερ της πιστής τήρησης του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα οι νόμοι, και εντός και εκτός κομμάτων» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Χθες, Σάββατο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως θα πρέπει να φτιαχτεί ένα νέο εθνικό συμβόλαιο και έβαλε ως στόχο την ανατροπή των δημοσκοπήσεων και τη νίκη στις προσεχείς εκλογές. Τη στήριξή τους στο πρόσωπό του εξέφρασαν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από τη μεριά του, ο άλλος υποψήφιος, κ. Χρήστος Παπουτσής στην ομιλία του παρουσίασε τους άξονες προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ο «πυλώνας του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα». «Θέλω –τόνισε- ένα ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, δημοκρατικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ», ενώ προσωπικά τόνισε ότι δεν έκανε ποτέ, δεν κάνει και δεν θα κάνει καμία προσωπική συναλλαγή.

Παράλληλα, το Σάββατο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου της διετίας ενώ αναφέρθηκε και στα δέκα διακυβεύματα της χώρας για το μέλλον.

Τέλος, ακόμη και αν ο κ. Χρ. Παπουτσής εξαναγκασθεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του, μη έχοντας εξασφαλίσει τις 94 υπογραφές στήριξης που απαιτούνται, το ΠΑΣΟΚ θα στήσει κάλπες στις 18 Μαρτίου για να εκλέξει πρόεδρο τον μοναδικό έτερο υποψήφιο κ. Ευ. Βενιζέλο.

www.kathimerini.gr 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos