Η προστασία του περιβάλλοντος προτεραιότητά μας!

22 Σεπτεμβρίου 2017 12:48

Στις ακτές της Αττικής έχει συμβεί μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές των τελευταίων 25 ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς, και ο πρωθυπουργός από την Κρήτη υποστήριζε πως «η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης»!

Μιλώντας στο φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος από το περιθώριο της πολιτικής ατζέντας στο κέντρο της αναζήτησης για το πώς η κοινωνία μας μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον.

Ωστόσο, για την καταστροφή στον Σαρωνικό και τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά. Οι δικαιολογίες που καθημερινά λένε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξαν τις κρίσιμες ώρες, καταρρίπτονται από την Κομισιόν και τον EMSA. Ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε για την καταστροφή του Σαρωνικού -αντιθέτως, ασχολήθηκε με την... κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο φόρουμ, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παραγωγής λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πιέζει για την υιοθέτηση αυστηρότερων ορίων όσον αφορά τις εκπομπές. Επεσήμανε τις πολύπλευρες προσπάθειες και τη συμβολή της στη μετάβαση στην καθαρής ενέργειας. Είπε ότι η επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για το 2020, αναφορικά με την αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos