Σήμερα το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών

21 Μαρτίου 2012 01:33

Λιγότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει τον γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει της

προκήρυξης των εκλογών, την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Αύριο θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του κ.Βενιζέλου στο υπουργείου Οικονομικών.

Η συνάντηση, που ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι νομοθετικές εκκρεμότητες που θα πρέπει να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση στην παρούσα Βουλή και αφορούν στην έναρξη της εφαρμογής του νέου Μνημονίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτές οι νομοθετικές εκκρεμότητες θα καταστεί δυνατόν να προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών.

Πάντως, διευκρίνισαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές. Την 29 Απριλίου ή την 6η Μαΐου, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».

Αύριο ορκίζεται ο νέος υπουργός Οικονομικών

Επίσης έγινε γνωστό ότι μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι πρόκειται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και να ορκισθεί στη συνέχεια ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει είτε ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, είτε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, με τον πρωθυπουργό να προτιμά τον κ.Γιαννίτση. Ωστόσο άγνωστο παραμένει ποιος θα τον αναπληρώσει στο υπουργείο Εσωτερικών, σε περίπτωση που τελικά δεχτεί το νέο του πόστο.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και δεν αποκλείεται να διευρύνει τον κύκλο των συναντήσεών του και με τους Φώτη Κουβέλη, Ντόρα Μπακογιάννη και Λούκα Κατσέλη.

Σε ότι αφορά στην αποψινή συνάντηση, από την πλευρά της ΝΔ, αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos