Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την έκθεση Προβόπουλου

21 Μαρτίου 2012 01:37

Οι διαπιστώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προκαλούν περαιτέρω ανησυχία για την ένταση και τη διάρκεια των δυσμενών οικονομικών, κοινωνικών

και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για την επιστροφή της χώρας στο χθεσινό, αναποτελεσματικό και άδικο, κρατικιστικό οικονομικό μοντέλο, αλλά και καμιά σε βάθος χρόνου δημοσιονομική ή άλλη ωφέλεια από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική 2011-2012 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, η συνεκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Μπροστά στα αδιέξοδα, τώρα είναι η πολιτική συγκυρία για την ανάδειξη μιας εναλλακτικής οικολογικής πολιτικής πρότασης για το μετασχηματισμό της διακυβέρνησης και του περιεχομένου της οικονομικής πολιτικής. Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση του ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος που όχι μόνο αντανακλά τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά διευκολύνει και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Κανένα, ούτε βραχυπρόθεσμο, οικονομικό όφελος δεν μπορεί να προκύψει από την απαξίωση ενός πολύ μεγάλου τμήματος του σημερινού εργατικού δυναμικού και την αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους στο ελάχιστο δυνατό. Παράλληλα η στροφή σε πράσινες επενδύσεις, η διάχυση του οικονομικού αποτελέσματος στην κοινωνία, οι καίριες θεσμικές παρεμβάσεις και η αλλαγή νοοτροπίας και βούλησης, θα σημάνει αλλαγή ρότας, δυνατότητα διεξόδων και προοπτικές για έξοδο από την κρίση».

Το Γραφείο Τύπου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos