Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το χαράτσι της ΔΕΗ

29 Μαρτίου 2012 01:21

«Το μέτρο αυτό αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ περί κατάργησης του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και πρόσθεσε ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής».

«Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο, που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος, ύψους δύο δισ. ευρώ», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

"Χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο- ρεκόρ (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν. Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό».

«Όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει πως αν η κυρία Γεννηματά ρωτούσε τον κ.Βενιζέλο "θα της έλεγε ότι είναι ο ίδιος που απέκλειε το ενδεχόμενο να μπει το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ" αλλά και "ότι είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως θα ήταν προσωρινό και ο ίδιος που τελικά το έκανε μόνιμο".

"Αν "διάβαζε" ή "άκουγε" τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβαινε γιατί με την εφαρμογή τους τα πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερα. Αν, τέλος, ρωτούσε τους πολίτες, θα καταλάβαινε τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός της για όσα σήμερα περνά ο Τόπος και η κοινωνία" καταλήγει στη δήλωσή του κ.Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ.Βρούτσης είχε επαναλάβει τη δέσμευση της ΝΔ να καταργήσει το τέλος ακινήτων, αλλά και να αλλάξει το φορολογικό πλαίσιο για την ακίνητη περιουσία.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos