Ραγκούσης: Ντρέπομαι για το πολιτικό σύστημα

03 Απριλίου 2012 17:38

Ορόσημο για την Μεταπολίτευση χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές ο Γιάννης Ραγκούσης που κατέκρινε τα κρούσματα ρουσφετολογικών τροπολογιών

(«ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα») άσκησε σκληρή κριτική στη Βάσω Παπανδρέου για τις πρόσφατες δηλώσεις της και καταλόγισε ψηφοθηρικά ελατήρια στο ενδιαφέρον της ΝΔ για το μνεταναστευτικό, τον πρόεδρο της οποίας χαρακτήρισε «πατέρα του προβήματος».

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας μίλησε για «εκλογές χωρίς προηγούμενο», λόγω του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και της θέσης που θα λάβουν οι πολίτες την ημέρα της ψηφοφορίας. «Υπάρχει τεράστια ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες» υποστήριξε.

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι το πάρτι της Μεταπολίτευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί «δηλαδή να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.

Και ερωτηθείς για το μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε: «Ντρέπομαι για το υπαρκτό ελληνικό σύστημα και την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαμε να δείξουμε».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση, προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί, όπςω είπε μπορεί να εξεταστεί και το ζήτημα της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ξέρουμε ποιοί ήταν σε κυβερνητικές θέσεις

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου, ο Γ.Ραγκούσης ανταπέδωσε τα βέλη, λέγοντας: «Εγκλήματα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης, με σπατάλη, αδιαφάνεια, ρουσφέτι, πελατειακή λογική. Αυτά έως 2009. Ξέρουμε ποιοί όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε κυβερνητικές θέσεις και μια από αυτές ήταν η Βάσω Παπανδρέου. Η αυτοκριτική πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς που κυβερνούσαν επί χρόνια τη χώρα».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου ο κ. Ραγκούσης είπε: «Το σημαντικότερο (σς: λάθος) ήταν ότι δεν πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα. Η πλειονότητα του Υπουργικού Συμβουλίου δεν ήθελε να πάρουμε δραστικά μέτρα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρωταγωνιστούσαν βουλευτές που έβαζαν εμπόδια (....) Το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο στον Γ.Παπανδρέου ότι έβαλε όριο της πολιτικής του ως πρωθυπουργού και της δικής μας ως κυβέρνηση τις αντιδράσεις των βουλευτών. Το όριο έπρεπε να είναι το συμφέρον της χώρας και ο χρόνος, προκειμένου να γίνουν αυτά που έπρεπε πριν ο λαός χάσει την υπομονή του».

Όσον αφορά στην μη συμμετοχή του στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι, κατανοώ και υπερασπίζομαι το δικαίωμα κάθε προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κάνει τις επιλογές που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει για το καλό της παράταξης. Ποτέ δεν διεκδίκησα αξιώματα. Ό,τι μου ανατέθηκε προσπάθησα να το φέρω εις πέρας».

Πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος ο Σαμαράς

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι κάνει πολιτική σπέκουλα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, εκμεταλλευόμενη το φόβο του πολίτη.

Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας: «Πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος είναι ο Σαμαράς, με την αλόγιστη πολιτική να ανοίξει τα σύνορα και να μπαίνουν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos