Σημαντικές οι οφειλές των κομμάτων στο ΙΚΑ

10 Απριλίου 2012 15:37

Γιαννίτσης: Να εξοφληθούν

Σημαντικές οφειλές προς το ΙΚΑ έχουν τα πολιτικά κόμματα, όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την κρατική χρηματοδότηση ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ. «Εκτός από τις εκλογές, υπάρχει απλήρωτος κόσμος για μήνες, υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια και σημαντικές οφειλές στο ΙΚΑ», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε, μάλιστα, τα κόμματα να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, «ιδίως αυτές προς το ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι του οποίου δεινοπαθούν», χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει τη δέσμευσή τους.

Ο κ. Γιαννίτσης, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την κατάθεση της τροπολογίας, υπενθύμισε την πρόταση την οποία έχει διατυπώσει για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της χρηματοδότησης, την οποία δεν έκαναν δεκτή τα κόμματα. Εξαπέλυσε επίσης βολές κατά του πολιτικού συστήματος, το οποίο επέτρεψε επί τόσα χρόνια τη δημιουργία των χρεών και των ελλειμμάτων των κομμάτων.

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη ρύθμιση και έκανε γνωστό ότι θα την προσβάλει στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Στέφανος Μάνος κάλεσε την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η οποία έχει παραχωρήσει δάνεια στα κόμματα, να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να εξασφαλίσει τα ποσά της επιχορήγησης που της ανήκουν.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos