Κατακερματισμός και αβεβαιότητα

12 Απριλίου 2012 19:40

Public Issue: Πτώση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, έως και εννέα κόμματα στη Βουλή, 9 στους 10 δεν βλέπουν αυτοδυναμία

Σε άνευ προηγουμένου κλίμα αβεβαιότητας και κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Κ», θα διεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν πτώση της εκλογικής επιρροής τους, σε σημείο που είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην κατορθώσουν να συγκεντρώσουν από κοινού 151 έδρες, ενώ στη Βουλή είναι πιθανό να εισέλθουν έως και 9 κόμματα. Συγκεκριμένα η Ν.Δ. προηγείται με 19% (έναντι 22,5% το προηγούμενο δεκαπενθήμερο) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,5% (έναντι 15,5%). Σταθερότητα παρουσιάζουν τα κόμματα της Αριστεράς και μεγάλη άνοδο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Από τα εντυπωσιακότερα ευρήματα είναι το γεγονός ότι οι 9 στους 10 πολίτες είναι πεπεισμένοι πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία.

Η πλειοψηφία (52%) τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι προτιμούν κυβέρνηση κομμάτων της Αριστεράς. Στο ερώτημα περί του καταλληλότερου πρωθυπουργού προηγείται με 18% ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έναντι 15% του κ. Αντώνη Σαμαρά.
www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos