Λευκός Οίκος: Στις 17 Οκτωβρίου η συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ

07 Οκτωβρίου 2017 12:52

Συνάντηση του πρωθυπουργού και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 17 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αν ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις 17 και 19 του μήνα στο Λευκό Οίκο απάντησε πως «πιστεύω πως οι ημερομηνίες είναι σωστές».

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποδέχθηκε το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί μαζί του στην Ουάσιγκτον.

Αν και ο εκπρόσωπος του Ταμείου δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία, πηγή είπε στο Πρώτο Θέμα ότι προτάθηκαν δύο ημερομηνίες. Στις 16 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άφιξη του κ. Τσίπρα από το Σικάγο.

Και στις 17 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, πριν ο τελευταίος περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου για επίσκεψη εργασίας μετά από πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά η συνάντηση είχε καθοριστεί για το βράδυ της 16ης. Ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εκφράσει τα παράπονα του για τη συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΔΝΤ εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης να εξέλθει της κρίσης, και επίσης, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Το θέμα του χρέους είχε αποφασιστεί να συζητηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά η ελληνική κυβέρνηση νοιώθει να έχει ξεχαστεί.

Αναμένεται να θέσει και την υπόθεση των τραπεζών, καθώς ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν δραματικά με ευθύνη των στελεχών του ΔΝΤ, που δημοσιοποίησαν επίσημα τη θέση τους παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι διαφωνούσαν με αυτή.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos