Στον ιδιωτικό τομέα οι μεγαλύτερες θυσίες

02 Μαϊος 2012 01:38

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το

πέρας της οποίας δήλωσε ότι η προστασία της εθνικής βιομηχανικής υποδομής απαιτεί μεγάλη και συστηματική προσπάθεια

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, τώρα που η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» και που «μπορούν να μας εμπιστευθούν επενδυτές και Έλληνες και ξένοι».

«Βεβαίως, στο ενδιάμεσο αυτό διάστημα, πρέπει να προστατέψουμε τους εργαζόμενους» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα είναι αυτός που υφίσταται τις πιο μεγάλες θυσίες και έχει την πιο μεγάλη ανασφάλεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια αυτές τις μέρες να λυθεί προσωρινά το πρόβλημα των αμοιβών, που οφείλονται στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά, κάνοντας λόγο για προβλήματα που «υπάρχουν, δυστυχώς, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις».

«Και επειδή χρειάζεται πάντα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη, ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στόχος μας είναι να ερμηνευθούν σωστά οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορούν να έρθουν στα ελληνικά ναυπηγεία ξένα πολεμικά πλοία για να κατασκευαστούν ή για να επισκευαστούν, ώστε να υπάρχει δουλειά σε αυτόν τον βιομηχανικό κλάδο» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη ότι η απώτερη επιθυμία και ο απώτερος στόχος είναι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία να ξανασυνδεθεί με την ελληνική ναυπηγική υποδομή».

«Το μήνυμα της σημερινής Πρωτομαγιάς θέλουμε να είναι συγκεκριμένο, υπεύθυνο, με προοπτική και ελπίδα. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αύριο η διακαναλική

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί αύριο στις 10.00 π.μ., στα γραφεία του ΟΛΠ, με παραγωγικούς φορείς του Πειραιά, ενώ στις 2.00 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Ζάππειο. Στις 6.00 μμ θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστικά στελέχη, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος και στις 7.30 μ.μ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, στο ξενοδοχείο Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη - Στάση Μετρό Μεταξουργείο).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos