Και μετά τις διερευνητικές τι; Ίσως γυναίκα πρωθυπουργός...

09 Μαϊος 2012 21:08

Μετά την εκλογική λαϊκή ετυμηγορία και την άρνησή της να παράσχει αυτοδύναμη κυβέρνηση στον τόπο, εν μέσω ευρωπαϊκών οχλήσεων υπενθύμισης των ελληνικών μνημονιακών

υποχρεώσεων, αβεβαιότητας και σύγχυσης, σεναρίων ακυβερνησίας και μετεκλογικής πολιτικής κρίσης, παρακολουθούμε όλοι εναγωνίως τη διαδικασία ανάθεσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητικών εντολών στους πολιτικούς αρχηγούς.

Συναντήσεις, ζυμώσεις, αριστεροδεξιές συγκλίσεις και αποκλίσεις, μνημονιακές "φωνές ευθύνης" και αντιμνημονιακές "κορώνες θυμού" συνθέτουν το ασταθές πολιτικό τοπίο των δύο τελευταίων ημερών που κορυφώνουν την αγωνία όλων μας για το πως μέλλεται και αν μέλλεται να οδηγηθούμε σε ομαλή διακυβέρνηση αυτού του τόπου.

Αν τελικά μετά την ολοκλήρωση των θεσμικών διαδικασιών των διερευνητικών εντολών δεν προκύψει κυβέρνηση, η πιθανότερη εκδοχή είναι μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες που όλοι ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει την ομιχλώδη περιδίνηση του λαού στη χαοτική αβεβαιότητα. Μια περιδίνηση εξουθενωτική, που ίσως αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στα όρια αντοχής του δύσμοιρου αυτού λαού μετά τα αλλεπάλληλα βαριά χτυπήματα που δέχτηκε στο βαλάντιο και στην αξιοπρέπειά του από την έναρξη εισόδου της χώρας στο μνημόνιο δύο χρόνια πριν. Ίσως αυτές τις κρίσιμες ώρες λίγη σημασία έχει το απώτερο παρελθόν.

Τι έφταιξε και τι δεν έφταιξε. Τι θα μπορούσαμε όλα αυτά τα χρόνια της "μεταπολιτευτικής μακαριότητας" να έχουμε κάνει ώστε να μη φθάσουμε ως εδώ.

Σημασία έχει τώρα τι κάνουμε, έστω και αυτή την ύστατη ώρα και ποιό είναι το μέτρο της προσωπικής υπευθυνότητας του καθενός μας απέναντι στο συνταγματικό δικαίωμα της εκλογικής έκφρασης μέσω της ψήφου.

Ευχή όλων είναι όπως φαίνεται, το ελληνικό δράμα που παίζεται με πρωταγωνιστή το δύστυχο αυτό λαό και θεατή ολόκληρη την υφήλιο να λήξει με την επικράτηση της πολιτικής σύνεσης περί του εθνικού συμφέροντος με ένα ελάχιστο συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και τη συγκρότηση τελικά μιας κυβέρνησης ..

Διαφορετικά..Όπως ορίζεται από το Σύνταγμα, θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με σκοπό να οδηγήσει εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών τη χώρα σε εκλογές και η υπηρεσιακή πρωθυπουργία θα ανατεθεί όπως προβλέπεται είτε στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην τελευταία εκδοχή μιας δυνητικής πρωθυπουργίας, η πρωθυπουργός θα είναι γυναίκα και συγκεκριμένα η σημερινή Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου.

Η κυρία Ασημακοπούλου, που είναι και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον Άρειο Πάγο, ίσως μέλλεται να επαναλάβει την πρωτιά της στον θεσμικό ρόλο της πρωθυπουργία της Ελλάδας. Ίδωμεν...

Βιογραφικό σημείωμα της κ. Ρένας Ασημακοπούλου του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1946 στη Χατζή Πυλίας (Νομού Μεσσηνίας). Διορίστηκε Βοηθός Εισηγητού στις 11-11-1969, πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29-6-1972, πρωτοδίκης Μεσολογγίου στις 25-1-1974. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 8-3-1985, στο βαθμό του Εφέτη στις 25-10-1990, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 15-1-2003, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 16-8-2005, στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 8-7-2010.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos