Συναντήσεις Π. Πικραμμένου με τους πολιτικούς αρχηγούς

21 Μαϊος 2012 18:38

Ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Μαΐου.

Ο κ. Πικραμμένος συναντήθηκε στις 9:30 με την επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων, Ιωάννα Κοντούλη, στις 10:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη, στις 10:30 με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένο, στις 11:00 με τη γενική γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στις 11:30 με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 12:00 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά και στις 13:00 με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Σειρά στο πρόγραμμα των συναντήσεων είχαν στις 13:45 ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος, στις 14:30 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ακολουθούν στις 17:00 ο πρόεδρος της Δράσης Στ. Μάνος, στις 17:30 ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερος. Τέλος, στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θ. Δρίτσα και Δ. Παπαδημούλη (που θα εκπροσωπήσουν τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Α. Τσίπρα, ο οποίος θα απουσιάζει στο εξωτερικό).

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν την δραστηριότητα των κομμάτων την προεκλογική περίοδο.

Πρόταση έξι σημείων αναθεώρησης της δανειακής σύμβασης από τον Ευ. Βενιζέλο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πικραμμένο, τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου συνίσταται στο αν η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση και θα βρεθεί εκτός ευρώ, με τον ελληνικό λαό σε συνθήκες εξαθλίωσης, ή αν θα διεκδικήσει οργανωμένα την αναθεώρηση των όρων της σύμβασης, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση των δόσεων του δανείου και την παραμονή της στο ευρώ.

Επίσης πρότεινε έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εκταμίευση των δόσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η πρότασή του απευθύνεται στον ελληνικό λαό και θα την παρουσιάσει ο ίδιος την Τετάρτη, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, πρότεινε: Όχι περικοπές σε εισοδήματα, ιδιαίτερα σε μισθούς και συντάξεις, προστασία του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, απελευθέρωση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για έργα υποδομών, εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων της ΕΕ και επανεπιβεβαίωσή τους στις 23 Μαΐου, για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα και στήριξη, απο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, δήλωσε ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα, μόνο αν οι όροι δανεισμού, μέσω αυτών, είναι καλύτεροι από ό,τι δανείζεται τώρα η χώρα μέσω του PSI και της δανειακής σύμβασης.

«Αν πίσω απο το ευρωομόλογο, κρύβεται επιδείνωση των όρων, δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παπαρήγα: «Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει το δικαίωμα του λαού να πληροφορείται, να γνωρίζει, να αποφασίζει»

«Αυτό που είπε ο Ομπάμα, «όχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη», μεταφράζεται (σε) ανάπτυξη με λιτότητα και αυτό πρέπει να το πάρουν σοβαρά υπόψη οι λαοί της Ευρώπης και βεβαίως ο ελληνικός λαός» δήλωσε η κ. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

«Μελετήσαμε όλα τα ντοκουμέντα που αφορούν την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ που θα προετοιμάσει την Σύνοδο του Ιουνίου. Πήραμε επίσης υπόψη πολύ σοβαρά ότι έχει ανακοινωθεί γύρω από την Σύνοδο του G8, δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλα «κάτω από το τραπέζι» που δεν έχουν γίνει γνωστά» είπε η κ. Παπαρήγα. Αναφερόμενη δε στις «εθνικές δεσμεύσεις» που, όπως είπε, λένε ότι πρέπει να συστρατευθεί ο λαός ώστε να τηρηθούν, επισήμανε ότι «ήδη ο Ολάντ -τα «μασάει"» και εκτίμησε ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία, όπου η σοσιαλδημοκρατία επιθυμεί μια κυβέρνηση απόλυτα ελεγχόμενη από τον πρόεδρο Ολάντ, εκείνος στην Σύνοδο του Ιουνίου «βεβαίως δεν θα πει τα ίδια».

«Όποιος πόλος κι αν αναδειχθεί (από τις εκλογές) το πρώτο πράγμα που θα πει είναι ότι «σεβόμαστε τις δεσμεύσεις» και ότι όλοι μαζί -λαός, μονοπώλια και κυβέρνηση- θα τα λύσουμε», είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η σημερινή τοποθέτηση με βάση όσα λένε οι διάφοροι κύριοι απέξω πρέπει να είναι: δεν δεσμευόμαστε με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις, δεν τις σεβόμαστε, δεν θέλουμε να τις τηρήσουμε».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «εθνικές δεσμεύσεις σημαίνει δύο Μνημόνια, δανειακή σύμβαση, εφαρμοστικοί νόμοι, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να «τρέξουν» ως έχουν» και πως «οι όποιες τροποποιήσεις γίνουν δεν θα αφορούν καθόλου την ανακούφιση της ζωής των εργαζομένων και πολύ περισσότερο την βελτίωσή της». «Αν πας με τη λογική ότι δέχομαι τις δεσμεύσεις και παλεύω να βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2020 που λήγει το στρατηγικό πρόγραμμα της ΕΕ, τα πράγματα θα είναι σκούρα», σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα «τα όποια νέα δάνεια δοθούν στην Ελλάδα θα δοθούν σε μονοπωλιακούς ομίλους και κυρίως για να γίνουν επενδύσεις στην ενέργεια -με όρο την πλήρη αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, στις μεταφορές (αυτοκινητόδρομοι κλπ) και στον τομέα των αγωγών μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου και πετρελαίου, αν συμφωνηθεί μέσα στον μεγάλο ανταγωνισμό που γίνεται ποιοι αγωγοί θα περάσουν από την Ελλάδα».

Μιλάμε για μια ανάπτυξη που θα μεγαλώσει την στρέβλωση που υπάρχει και την ανισόμετρη και δυσανάλογη ανάπτυξη μέσα στους κλάδους της βιομηχανίας, είπε η γγ του ΚΚΕ και προσέθεσε: «Οι τομείς που θα επιτραπούν οι επενδύσεις είναι τομείς χαμηλής έντασης εργασίας, δηλαδή θα δημιουργήσουν ή θα συγκρατήσουν πολύ λίγες θέσεις εργασίας σε σχέση με αυτές που θα χάνονται».

«Τώρα ο ελληνικός λαός μπορεί να καταλάβει γιατί το σύστημα, και οι δύο πόλοι που διαμορφώνονται -της κεντροδεξιάς και της νέας «βγαλμένης από το πλυντήριο» σοσιαλδημοκρατίας, η οποία δεν «ξεπλένεται» με τίποτα ακόμα κι αν προσλάβει καινούργιο δυναμικό από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ-, και οι επιχειρηματίες θα ήθελαν από τις εκλογές ένα εξαιρετικά αποδυναμωμένο ΚΚΕ, ή ένα κόμμα που θα μετατραπεί σε 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί τους ενδιαφέρει ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ που να μην μπορεί να παίξει τον ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης του λαού, της προειδοποίησης και πάνω από όλα της στήριξης της ελπίδας ότι μπορεί ο λαός παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια του να ματαιώσει τα χειρότερα, να κερδίσει κάτι και τελικά να νικήσει», είπε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε: «Κάποιοι ονειρεύονται το ΚΚΕ εκτός Βουλής σήμερα, είτε στην πορεία»,

«Το ΚΚΕ είναι όχι μόνο διατεθειμένο, αλλά υποχρεωμένο να σηκώσει ευθύνες σε μια κυβέρνηση που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού, σε μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να απεμπολήσει μια βασική του θέση ότι «λαός και μονοπώλια δεν μπορούν να συμβιβαστούν».

Για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια της ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε πως το ΚΚΕ θεωρεί «ότι υπάρχουν δύο εκδοχές, αντικειμενικά, εμείς δεν τις θέλουμε αυτές τις εκδοχές, αλλά δεν καθορίζονται ούτε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, ούτε από κυβέρνηση συνεργασίας με όσες συνιστώσες κι αν έχει».

«Η πρώτη εκδοχή είναι να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός, όχι με ευθύνη κατ' ανάγκη των ελληνικών κυβερνήσεων, και η Ελλάδα να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη, ή να γίνουμε ευρωζώνη σε «άλλη ταχύτητα Βαλκανίων» με ένα ευρώ άλλης αξίας στο εσωτερικό και άλλης στις διεθνείς σχέσεις».

Ως δεύτερη εκδοχή η γγ του ΚΚΕ ανέφερε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» στο «85% με 90%, που μπορεί να εμφανιστεί ότι μας χαρίζουν ένα μέρος από το χρέος, αλλά οι δεσμεύσεις για τον λαό θα είναι καταλυτικές με ακόμα χειρότερες εργασιακές σχέσεις και μεροκάματα και μισθούς».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον ελληνικό λαό να σκεφθεί πολύ σοβαρά «τι θα συμβεί από τις 18 Ιουνίου και μετά, αλλά να μην εγκλωβιστεί στις 18 Ιουνίου» και να κοιτάξει «λίγο πιο μπροστά», που σημαίνει «χειραφετημένος λαός, αποφασισμένος να παλέψει, γιατί από τον καναπέ δεν λύνονται τα προβλήματα με κανένα σωτήρα».

«Εμείς δεν είμαστε οι αποκλειστικοί σωτήρες του λαού, ένα ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει το δικαίωμα του λαού να πληροφορείται, να γνωρίζει, να αποφασίζει, ενώ όσοι του λένε ότι δεν μπορεί να νικήσει, θέλουν να τον νικήσουν σήμερα» τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σαμαράς: «Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, για να επωφεληθούμε πρέπει να μείνουμε στο ευρώ»

Την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επωφεληθεί από τις αλλαγές που διαφαίνονται στην Ευρώπη, τόνισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή τους, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως επί δύο χρόνια υποστήριζε μόνος του όσα σήμερα λένε οι Ευρωπαίοι ηγέτες, για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου, του ομολόγου επενδύσεων, αλλά και μέτρων ανάκαμψης σε αντίθεση με τη μονομερή λιτότητα.

«Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, για να επωφεληθούμε πρέπει να μείνουμε στο ευρώ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε στον κ. Πικραμμένο πως η χώρα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιχαλολιάκος: «Αβανταδόρικη» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η παρέμβαση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος

«Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά κατά του Μνημονίου και με αυτή τη γραμμή πορεύεται προς τις εκλογές», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ημίωρη συνάντηση του με τον Παναγιώτη Πικαραμμένο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε πως «όσο υπάρχουν προβοκατόρικες δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ εμποδίζουν την ανάπτυξη της πατρίδος», ζήτησε από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, ενώ κατήγγειλε, όπως είπε, «στον πρωθυπουργό την υποκρισία συγκεκριμένων πολιτικών αρχηγών. Δεν είναι δυνατόν αρχηγός πολιτικού κόμματος να λέει ότι «δεν πληρώνουμε τα χρέη μας αν δεν μας δώσετε τα λεφτά». Μα γι' αυτό μας τα δίνουν. Για να πληρώνουμε τα χρέη μας».

Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε για τον κίνδυνο, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Όποιος βλέπει τον Τσίπρα ως Στάλιν είναι βλάξ. Θυμίζουν όσα έλεγε η ΝΔ πριν το 81 ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε τα σπίτια από τον κόσμο».

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε ως «αβανταδόρικη» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την παρέμβαση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος, ενώ είπε πώς έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα της λαθρομετανάστευσης, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα συνεχίζεται και τα περί στρατοπέδων ήταν προεκλογικού χαρακτήρα.

Πρόταση Μπακογιάννη για τονωτικές ενέσεις για ρευστότητα στην αγορά

Τονωτικές ενέσεις στην οικονομία, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν έργα και να μειωθεί η ανεργία, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Αυτό το οποίο προέχει σήμερα, είναι να μπορέσουμε ώστε να υπάρξουν τονωτικές ενέσεις στην ελληνική οικονομία, τονωτικές ενέσεις στη ρευστότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη στην αγορά και συγκεκριμένα έργα, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να αρχίσει να καταπολεμάται ο εφιάλτης της ανεργίας» δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και υποστήριξε ότι είναι εφικτά και τα δύο.

«Πρέπει, ως Ελλάδα, να τα κυνηγήσουμε για να μπορέσουν οι Έλληνες να δουν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι η Ελλάδα σηκώνει επιτέλους κεφάλι» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos