Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει τις συμμαχίες της χώρας

24 Μαϊος 2012 18:24

«Κίνηση αυτοκτονίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ενδεχόμενη έξοδο

της Ελλάδας από το ευρώ, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κατεδαφίζει τις συμμαχίες» της χώρας και πως είναι «έρμαιο των πολλών συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε και πάλι στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά είναι μια στάση «επικίνδυνη για τον τόπο».

«Ερχεται ο κ. Τσίπρας μέσα στο Παρίσι να πει ο κ. Ολάντ να μην γίνει ''Ολαντρέου''. Αυτό δεν είναι αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας είναι επικίνδυνο για τον τόπο. Εμείς χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, αυτοί την γκρεμίζουν. Ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», τονίζοντας πως «η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα. Μήπως δημιουργούν αυτά τα τρομακτικά σενάρια γιατί τρέφονται πολιτικά από την απελπισία του κόσμου; Δεν επιτρέπω να κάνουν το μαθητευόμενο μάγο πάνω στην πλάτη ενός ταλαιπωρημένου λαού».

Ακόμη, καταλόγισε για ακόμη ακόμη φορά αλαζονεία στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, δεν πήρε το μήνυμα του λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου για συνεργασία των κομμάτων και παραμονή στο ευρώ. «Όλα τα κόμματα κάναμε κάποια υποχώρηση. Εγώ το μήνυμα του κόσμου το κρατάω και με αυτό κάνω αυτές τις εκλογές», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Σαμαρά, το μεγάλο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι «αν θα μείνουμε γύρω από την ισχυρή δύναμη που λέγεται Ευρώπη και ευρώ ή αν αυτά τα κεκτημένα θα τα πετάξουμε». Εκτίμησε μάλιστα ότι λόγω του μεγάλου αυτού διακυβεύματος ο κόσμος συσπειρώνεται.

«Αλλάζει το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα»

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής, τόνισε ότι αλλάζει και το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα η φιλοσοφία η οικονομική.

«Παλιά σε αυτές τις ίδιες συναντήσεις ένιωθα μοναξιά όταν μιλούσα για ανάπτυξη, σιγά σιγά το κλίμα άρχισε να αλλάζει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι παραδέχονται πλέον ότι χρειάζεται και ανάπτυξη και επενδύσεις, σημειώνοντας πως «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ».

Επαναλαμβάνοντας την άποψή του για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη υπογράμμισε ότι «η σταθερή άγκυρα είναι το ευρώ, αλλιώς χαθήκαμε. Αν βγούμε από το ευρώ, γιατί υπάρχουν οι θεωρίες περί δραχμής που τις υποστηρίζουν διάφορα κόμματα, αυτό σημαίνει ότι η δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50%», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί προετοιμασιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανέφερε ότι δεν του είπε κανείς κάτι σχετικό και πως δεν γνωρίζει τίποτε. «Το αντιμετωπίζουν, υποθέτω, όπως ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα», σημείωσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ούτε μειώσεις μισθών, καθώς και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους και κτηνοτρόφους.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos