Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

14 Ιουνίου 2012 15:48

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο πολιτικός κόσμος εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα θα υπάρξει περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Ιδιαιτερότητα των εκλογών αυτών αποτελεί το γεγονός ότι λόγω της λίστας, από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα γνωρίζουμε ποιοι εκλέγονται. Βέβαια, λόγω της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις 3- 4 η ώρα το πρωϊ.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι η 13η σε επίπεδο εθνικών εκλογών και συνολικά η 27η εκλογική διαδικασία που αναλαμβάνει η εταιρεία. Επίσης, είναι η 5η φορά που θα λειτουργήσει το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης.

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υπογράμμισε ο Aλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση. Είπε ωστόσο, πως θα υποστηρίξει ότι στόχος της χώρας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ο κ Τσίπρας.

Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Καμμένος, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξής του, δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός θα επιλέξει στέλνοντας στο κοινοβούλιο τους δικούς του εκπροσώπους».

Έκανε λόγο για δύο βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματός του, την άμεση καταγγελία του μνημονίου και την άμεση εφαρμογή πρότασης για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επεσήμανε ότι «αυξάνεται το έγκλημα, η ανασφάλεια. Η ελληνική οικογένεια βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είναι αδύνατο να πληρώσουν τα χαράτσια».

Το πρόβλημα της ασφάλειας, κοινωνικής και πολιτικής, είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας, θέλουμε έναν λαό ενωμένο με κοινωνική συνεκτικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επίσκεψή του στην ΓΑΔΑ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης στο έργο της αστυνομίας.

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με τον Αττικάρχη, Ιωάννη Λιούκα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, την κρίση δεν θα την λύσουμε με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά, για να προσθέσει πως γι' αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για να μη δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα είναι θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ωστόσο ότι γίνονται μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι για την παράταξη, για τη ΝΔ, για τον Σαμαρά. Είναι για την πατρίδα, θα καθορίσουν για πολλά χρόνια το μέλλον των παιδιών μας και είναι μεγάλα τα διλήμματα που διακυβεύονται, ευρώ ή δραχμή, ασφάλεια ή φόβος, κυβέρνηση ή ακυβερνησία». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο του δήμου Δέλτα Γιώργο Γλώσση και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους Μακεδόνες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι την Κυριακή θα επιλέξουν την ευθύνη και όχι την ανευθυνότητα.

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα, κυρίως αγροτικά, του δήμου Δέλτα και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν διαπραγματεύσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την αγροτική πολιτική στην ΕΕ, που θα είναι σημαντικές για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Τόνισε, επίσης, ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δοθούν και πόροι μαζί με τις αρμοδιότητες για να μπορέσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ανεργία είναι το πρώτο πρόβλημα της χώρας και πάνω σε αυτό έχει καταρτιστεί ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος. Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να σταματήσουν να μπαίνουν «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, με τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά και στη συνέχεια να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos