Εκλογές 2012: Δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

17 Ιουνίου 2012 16:16

«Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» του τόπου κυριαρχεί στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών σήμερα, κατά την άσκηση του εκλογικούς τους δικαιώματος. Παράλληλα, προέτρεψαν τους Έλληνες να διατηρήσουν νηφάλια σκέψη «στην κάλπη» και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

Πικραμμένος: «Κλίμα απόλυτης ομαλότητας»

«Παρ' όλες τις αντιξοότητες που έχουμε αναφέρει, η πληροφόρηση οι εκλογές διεξάγονται σε κλίμα απόλυτης ομαλότητας», δήλωσε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου όπου ψήφησε.

«Με τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση εξαντλείται κατ' ουσία και η εντολή που έχει λάβει από τον κ. Πρόεδρο Δημοκρατίας η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπατριώτες μου Έλληνες ξέρουν το μέγιστο διακύβευμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης και από τις εκλογές αυτές θα προκύψει το συντομότερο δυνατό η νέα κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου», τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σαμαράς: «Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινά μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα».

Α. Τσίπρας: «Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας»

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 663ο τμήμα στην Κυψέλη.

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι σήμερα «νικήσαμε το φόβο και ανοίγουμε δρόμο στην αξιοπρέπεια, στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο με το λαό ενωμένο και περήφανο, για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής, ισότιμο μέλος μιας Ευρώπης που αλλάζει».

«Είμαστε αισιόδοξοι. Το μέλλον ανήκει στους κομιστές της ελπίδας, θα νικήσουμε», είπε ο κ. Τσίπρας

Βενιζέλος: «Μόνο κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση»

Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο δημοτικό σχολείο Γ. Σκεπάρνης, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να διασφαλίσει, σήμερα, τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους. Πρέπει, αύριο, η χώρα να έχει κυβέρνηση. Και η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να την κρατήσει όρθια και να της δώσει προοπτική είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε, δε, ότι «εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα. Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική».

Κουβέλης: «Ψήφος με ελπίδα, χωρίς φόβο»

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με ελπίδα και χωρίς φόβο» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης από το Περιστέρι.

«Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει σε δρόμους προόδου και προοπτικής. Όλοι να είμαστε όρθιοι να βγούμε από τα αδιέξοδα που τεμαχίζουν, που πληγώνουν την κοινωνία» πρόσθεσε.

Καμμένος: «Με ελπίδα κερδίζεις τον πόλεμο»

«Ο φόβος είναι που σε κάνει να κερδίζεις μία μάχη, η ελπίδα, όμως, σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Για να παραμείνουμε στο ευρώ χρειάζεται αυτοπεποίθηση, ενότητα και αγώνας», είπε και σημείωσε ότι «έτσι κέρδισε και η Εθνική στον χθεσινό αγώνα του Euro».

Καρατζαφέρης: «Ψήφος με πατριωτική συνείδηση»

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν με πατριωτική συνείδηση. Όσο έχουμε εκβιασμούς θα έχουμε και αποτελέσματα εκβιαστικά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos