Στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης των τριών πολιτικών αρχηγών

23 Ιουνίου 2012 19:14

Με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, στο κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών συμμετεχόντων στην κυβέρνηση πολιτικών αρχηγών, που δόθηκε

σήμερα στη δημοσιότητα, περιγράφεται το πλαίσιο στο οποίο η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί σε ορίζοντα τετραετίας.

Η σύγκλιση των απόψεων καταγράφεται στους τομείς της αναθεώρησης των όρων της νέας δανειακής σύμβασης, στα ζητήματα ανάπτυξιακής ανασυγκρότησης, κοινωνικής προστασίας και πολιτικών που συνδέονται με το Μνημόνιο, στις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, στις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος, στα μέτρα για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης έμφαση δίνεται στην ανάγκη παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, έτσι ώστε το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα να συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και στην αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλοσυνταξιούχους, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λπ, με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Παράλληλα, στο κείμενο γίνεται λόγος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους, για επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα έτος, για σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου, για μείωση φορολογικών συντελεστών στην εστίαση και στα αγροτικά εφόδια, για αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων και όλων των φόρων στα ακίνητα με ένα ενιαίο φόρο, ενώ προσπάθειες θα καταβληθούν για να πειστεί η τρόικα και να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Στα αναπτυξιακά ζητήματα έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στη διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νεα ΚΑΠ και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Όσο για τις άμεσες οικονομικές προτεραιότητες, που δεν χρειάζεται να μπουν στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης, η συμφωνία των τριών προβλέπει ένα νέο φορολογικό σύστημα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις, στην κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, χωρίς όμως απολύσεις, και στην άμεση καταπολέμση της σπατάλης και της διαφθοράς.

Πρόνοιες υπάρχουν και για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, αλλά για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας.

Τέλος, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έμφαση δίνεται στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos