Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μόντι

27 Ιουνίου 2012 12:27

Με τον Ιταλό ομόλογό του, Μάριο Μόντι, συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα ο πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς, σε συνέχεια των επαφών του εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Χθες, ο κ. Σαμαράς συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε την απόφασή του να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε την κ. Μέρκελ ότι αμέσως μόλις αναρρώσει θα την επισκεφθεί στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν πτυχές του Μνημονίου και να αναλύσουν μέτρα που θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Β. Μαρτένς, τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Oλλανδό ομόλογό του Μ. Ρούτε.

Επιστολή προς τους ηγέτες

Επιστολή προς τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ σχεδιάζει να στείλει αύριο, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής, ο Α. Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο, το οποίο συντάσσεται, θα διατρανώνει την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση και θα διαβεβαιώνει τους εταίρους μας ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους δανειστές μας ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αλλά θα διευκρινίζει ότι είναι ανάγκη τώρα περισσότερο παρά ποτέ να συνταχθεί ένα μνημόνιο ανάπτυξης για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos