Πιάστε τους στόχους και βλέπουμε

10 Ιουλίου 2012 11:10

Αυστηρό μήνυμα από Eurogroup

Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για αποκρατικοποιήσεις και αλλαγές

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι κατέστησαν σαφές πως αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο έχει συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με τους δανειστές της.
Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση, η Ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προς την Ελλάδα, όπως η επέκταση της περιόδου για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ η όποια σχετική συζήτηση είναι δυνατόν να αρχίσει μόνο όταν η τρόικα διαπιστώσει πως οι στόχοι του προγράμματος υλοποιούνται. Αποδέκτης του μηνύματος έγινε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogorοup.

Ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε τις καθυστερήσεις και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, με αιχμή τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχιζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με βασικό θέμα τη χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά προκαλούν νευρικότητα στις αγορές και οδηγούν το κόστος δανεισμού της Ισπανίας πάνω από το 7%, την ίδια ώρα που η Γερμανία και η Γαλλία δανείζονται με αρνητικά επιτόκια.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos