300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Οριστικοποιείται το πλάνο των περικοπών 11,7 δισ.

17 Ιουλίου 2012 12:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οριστικοποιείται το πλάνο των περικοπών 11,7 δισ.

test2

test2

Οριστικοποιείται το σχέδιο περικοπών 11,7 δισ. ευρώ. Οι τελικές κατευθύνσεις αύριο στη συνάντηση των αρχηγών.

Οριστικοποιείται σήμερα το αρχικό «πλάνο» των περικοπών δαπανών 11,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013- 2014, μετά τις χθεσινές διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπλέκονται στην κατάρτιση του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση στις 2 μετά το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ αργότερα το απόγευμα, σε σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αναμένεται να γίνει μια πρώτη κοστολόγηση του συνόλου των μέτρων. Οι τελικές κατευθύνσεις θα δοθούν αύριο, στη συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και στόχος είναι να υπάρχει αναλυτική κοστολόγηση όλων των παρεμβάσεων έως τις 24 Ιουλίου, οπότε και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες, «οδηγό» για το σχέδιο περικοπών αποτέλεσε και η μελέτη που συνέταξε το ΚΕΠΕ, που εντόπισε περίπου 150 μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν καθαρό όφελος τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ (εάν αφαιρεθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές).

Όμως, χαρακτηριστικό των «αντιστάσεων» ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στην περικοπή των δαπανών στους τομείς τους, είναι τα δύο «μηνύματα» που «απεστάλησαν», κυρίως προς υπουργούς, μετά από τις χθεσινές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών.

«Η προσπάθεια για την περικοπή των δαπανών είναι ομαδική και από τους υπουργούς περιμένουμε τις προτάσεις τους. Αλλά, οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι ρεαλιστικές», σημείωνε με έμφαση παράγοντας του οικονομικού επιτελείου. Ενώ, άλλο στέλεχος επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει τώρα η επιλογή των δαπανών που θα περικοπούν, για να μην γίνει επιλογή με οριζόντιες περικοπές από την τρόικα».

Προς το παρόν, τα αποτελέσματα των χθεσινών συσκέψεων έχουν ως εξής:

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για τις περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους, τις οποίες θα επιφέρουν οι μειώσεις έως και 30% των κρατικών δομών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι περίπου 60 φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν, χωρίς να απολυθεί το προσωπικό, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά η αναλογία 1 προς 5 μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, θα προκύψουν εξοικονομήσεις περίπου 600 εκατ. ευρώ στη διετία 2013- 2014, μέσω των περικοπών στις επιχορηγήσεις στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον τομέα της Υγείας, η επιπλέον περικοπή υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως και θα προκύψει από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, με πλέον πιθανό το σενάριο των συγχωνεύσεων μονάδων και οργανισμών και της αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων.

Στο υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας εκτιμάται ότι θα περικοπούν, από λειτουργικές δαπάνες και εξοπλιστικά προγράμματα, 451 εκατ. ευρώ το 2013 και 228 εκατ. ευρώ το 2014.

Περί τα 50 εκατ. ευρώ για το κάθε ένα υπουργείο, θα εξοικονομηθούν με βάση τις προτάσεις των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Τέλος, το κύριο βάρος στις περικοπές θα «σηκώσει» το υπουργείο Εργασίας, το οποίο καλείται να περικόψει 3,5- 4 δισ. ευρώ. Εκ του λόγου αυτού, κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο υπουργείο ως «τον αρσιβαρίστα της εθνικής προσπάθειας».

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, στο «μέτωπο» των συντάξεων και των επιδομάτων προωθούνται τα εξής:

Η επιβολή νέου πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, ώστε να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει ως πλαφόν τα 2.400 ευρώ, το οποίο και θα αφορά στο σύνολο των συντάξεων ενός ασφαλισμένου (κύριες, επικουρικές, διπλή ασφάλιση κ.λπ.). Θα επηρεαστούν δυσμενώς και όσοι λαμβάνουν δύο συντάξεις (π.χ. χήρες που λαμβάνουν τη δική τους σύνταξη και τη σύνταξη του άνδρα, ή όλοι όσοι κατέβαλαν εισφορές σε δύο ασφαλιστικά ταμεία). Αν και, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο και εναλλακτικών σεναρίων, μετά την πλήρη καταγραφή των συνταξιούχων με υψηλές συντάξεις. Σημειώνεται ότι σήμερα το πλαφόν στα περισσότερα ταμεία είναι στα 2.740 ευρώ, ενώ για τις διπλές συντάξεις διαμορφώνεται στα 3.360 ευρώ (δεν έχουν υπολογιστεί οι επικουρικές).

Περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 2 δισ. ευρώ την επόμενη διετία. Εξετάζεται να τεθούν αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (π.χ. ακίνητη περιουσία), από τα οποία θα εξαιρεθούν το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ (το τελευταίο, πάντως, ήδη καταβάλλεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια). Παράλληλα, συζητείται να υπάρξει «συγχώνευση» των επιδομάτων, ώστε να δίνεται ένα σε κάθε δικαιούχο.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Σαμαράς: Πρώτιστη ανάγκη η μετ...
«Τροποποίηση κριτηρίων ένταξης... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Πάρος: Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό με επτά επιβαίνοντες

Πάρος: Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό με...

04 Ιουνίου 2025
Η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως στην Βουλή για το braingain με πρωτοβουλία Φίλιππου Φόρτωμα

Η Υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως σ...

04 Ιουνίου 2025
Το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρίσκεται στην Τήνο! -Ιστορίες νέων που άλλαξαν ζωή αφήνοντας την πόλη (βίντεο)

Το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρίσκεται...

04 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ