Νομοσχέδιο «σκούπα» για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας

20 Ιουλίου 2012 18:38

Νομοσχέδιο «σκούπα» με στόχο την άρση των 77 εκκρεμοτήτων που παρεμποδίζουν την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προετοιμάζει η κυβέρνηση ως μήνυμα, ενόψει της έλευσης της τρόικας, ότι έχει τη βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

Παράλληλα, μέσω του ίδιου νομοσχεδίου θα καταργηθούν δύο υφιστάμενες διατάξεις, για τον έλεγχο του 51% των ΔΕΚΟ από το κράτος, αλλά και για «πλαφόν» 20% για ιδιώτες στην ίδια κατηγορία επιχειρήσεων. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί εντός του Αυγούστου. Στην ίδια κατεύθυνση, της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας, ώστε να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ανοίγει και πάλι ο φάκελος των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα υπάρξουν 200 και πλέον καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων, χωρίς, όμως, απολύσεις προσωπικού.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos