Συμπληγάδες για τους τρεις οι περικοπές και η εφεδρεία

13 Αυγούστου 2012 07:56

Εταίροι: Προαπαιτούμενο για τη δόση, η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή

Τις Συμπληγάδες των επώδυνων περικοπών και της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα, χωρίς τις οποίες δεν «βγαίνει» το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ, καλούνται να περάσουν το προσεχές σαρανταήμερο ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει η Ελλάδα την επόμενη δόση του δανείου. Οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, έχοντας εντολή από τους προϊσταμένους τους να συνεχίσουν την επίδειξη σκληρής στάσης έναντι της Αθήνας.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστο και ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, όσα σκληρά μέτρα και αν χρειαστεί να ληφθούν. Αντιθέτως, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης διατυπώνουν ενστάσεις και υιοθετούν «κόκκινες γραμμές». Η κατάσταση καθίσταται ακόμη δυσχερέστερη, καθώς οι εταίροι έχουν αρχίσει να θέτουν ως προαπαιτούμενο για την απελευθέρωση της δόσης την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει εντονότατες αναταράξεις στο εσωτερικό των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos