Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για τη δόση: Θα φτάσει τα 6,7 δισ. ευρώ

13 Ιανουαρίου 2018 13:45

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι ακριβώς μεσολάβησε στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ωστόσο η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε στροφή 180 μοιρών, «καταπίνοντας» τη χθεσινή διάψευση για το ύψος της δόσης που θα συνοδεύσει την τρίτη αξιολόγηση.

Οι πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο ανέφεραν ότι η δόση θα κυμανθεί στα 7,5- 8 δις ευρώ, προκειμένου να ενσωματωθεί κι ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας, εν όψει λήξης του προγράμματος. Άγνωστο για ποιο λόγο, η κυβέρνηση «επιτέθηκε» με non paper, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετα τα όσα γράφηκαν και προσδιόρισε το ύψος της δόσης στα 4,5 δις ευρώ, λιγότερα ακόμα κι από τον αρχικό σχεδιασμό του ESM για 5 δις ευρώ.

Σήμερα, αφού προηγήθηκε το EWG κι ενώ οι πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο επέμειναν ότι η δόση μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 7 δις ευρώ, η κυβέρνηση σαν να μην υπήρξε η χθεσινή διάψευση, προσδιόρισε το ύψος της δόσης στα 6,7 δις ευρώ!

Συγκεκριμένα, από το ποσό αυτό, 3,3 δις ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του Χρέους ως και τον Ιούνιο, άλλα 1,5 δις ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ενώ 1,9 δις ευρώ θα προστεθούν στο αποθεματικό ασφαλείας.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos