ΠΑΣΟΚ: Οχι σε νέες δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά

12 Οκτωβρίου 2012 01:24

Ενημέρωση εφ' όλης της ύλης είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τα θέματα που

είναι ανοιχτά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, το σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού αλλά και για το σύστημα «Αριάδνη» για την πάταξη των φαινομένων συντάξεων-μαϊμού...

Στη συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο συμμετείχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας ενημέρωση για την πορεία διαλόγου με την τρόικα γύρω από τις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας, ότι με δεδομένη τη νομοθετική ρύθμιση του Φεβρουαρίου για τον κατώτερο μισθό, δεν είναι δυνατόν στις παρούσες δύσκολες συνθήκες να υπάρξουν νέες δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή το θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.

Επιπλέον, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή τροπολογία για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και διάλογος πριν από την κατάθεση νομοθετικών ρυθμίσεων και τροπολογιών, σύμφωνα και με την πρακτική που ακολουθείτο από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τέλος, ζητήθηκε πληροφόρηση για το σχέδιο του υπουργείου γύρω από το σύστημα «Αριάδνη», για την πάταξη της παραβατικότητας στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θέμα που θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, σε ανακοίνωσή του, πάντως, τονίζει ότι οι πολίτες δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά με το νέο σύστημα συμβολαιογραφικών πράξεων για γάμους, διαζύγια και κηδείες, αλλά για τις πράξεις αυτές, τα ποσά που καταβάλλει ο πολίτης, θα του επιστρέφονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos