Η ρουλέτα του ανασχηματισμού

22 Οκτωβρίου 2012 12:24

Τα στοιχήματα έχουν αρχίσει να πέφτουν: Πόσοι -και κυρίως ποιοι- υπουργοί θα κάνουν Χριστούγεννα

στο υπουργείο τους; Τα σενάρια, όπως συμβαίνει πάντοτε τις παραμονές ενός ανασχηματισμού, είναι πολλά και ποικίλα.

Σαρωτικό ανασχηματισμό φαίνεται ότι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Τα δεδομένα, αυτήν τη στιγμή, είναι τα εξής: Πρώτον, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα προβεί σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αφού κλείσει πρώτα το «μέτωπο» των νέων μέτρων. Δεύτερον, οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως τα λεγόμενα «υπουργεία της καθημερινότητας». Τρίτον, δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στον «σκληρό πυρήνα» του οικονομικού επιτελείου (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας). Οψόμεθα.

Οι «7+1» της Ιπποκράτους

Είτε εκ του σύνεγγυς είτε τηλεφωνικά επικοινωνούν σε καθημερινή βάση. Ο λόγος για την ομάδα των «7+1» στην Ιπποκράτους που, εκτός απροόπτου, θα έχουν και σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο με βασικό θέμα τις αλλαγές στα εργασιακά. Οι «7», δηλαδή η Φ. Γεννηματά και οι Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Μανιάτης, Γ. Δατσέρης, Γ. Κουτρουμάνης και Χρ. Πρωτόπαπας, έχουν αναλάβει την ευθύνη να «σκανάρουν» την επικαιρότητα και να προτείνουν δράσεις. Οταν συνεδριάζουν οι «7» με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, σπάνια απουσιάζει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, Στ. Αγγελούδης.

Υπουργοποιήσιμοι

Το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα θα παραμείνει ίδια και τους επόμενους μήνες. Οι γνωρίζοντες λένε ότι μπορεί να αρχίσουν σύντομα οι αποχωρήσεις, αφού τουλάχιστον τρεις από τους επτά θα βρεθούν στη λίστα των υπουργοποιήσιμων, όταν ο πρωθυπουργός ανάψει το «πράσινο φως» για ανασχηματισμό.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos