Διαβουλεύσεις και... εμπλοκές

05 Νοεμβρίου 2012 17:06

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την οριστικοποίηση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου αλλά και την ψηφοφορία που θα επακολουθήσει τη Βουλή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική και τεχνική διαπραγμάτευση για την οριστικοποίηση των μέτρων αλλά και την ψηφοφορία που θα επακολουθήσει στη Βουλή, την Τετάρτη για το πολυνομοσχέδιο και την Κυριακή για τον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Φ. Κουβέλη όσο και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, δεν στάθηκαν ικανές για να πείσουν τον κ. Κουβέλη να μεταβάλλει στάση επί των εργασιακών. Η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει το απόγευμα, εν μέσω διαφωνιών πάντως, με αντικείμενο τη στάση του κόμματος στις κρίσιμες ψηφοφορίες, πλην όμως όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον επί του

πολυνομοσχεδίου οι βουλευτές του κόμματος θα δηλώσουν <<παρών>>.

Την ίδια στιγμή, πάντως, που οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναζητούν τους τρόπους που θα τους κρατήσουν μαζί παρά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ, ένας άλλος παράγοντας που φέρεται να προκαλούσε εμπλοκή στην προώθηση του νομοσχεδίου, δείχνει να ξεπερνιέται. Πρόκειται για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αρχικά αρνούνταν να υπογράψει - ως συναρμόδιος υπουργός - το πολυνομοσχέδιο, προκειμένου αυτό να κατατεθεί απόψε στη Βουλή και αύριο να αρχίσει η επεξεργασία του στην Επιτροπή. Η πληροφορία για την άρνηση του κ. Ρουπακιώτη κινητοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την Αγίου Κωνσταντίνου και φαίνεται ότι επιτυγχάνεται απεμπλοκή.

www.katimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos