Οι άμεσοι στόχοι του κ. Σαμαρά

02 Δεκεμβρίου 2012 18:34

Αποκρατικοποιήσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές και έργα υποδομής για ανάπτυξη

Η «επόμενη μέρα» της απόφασης του Eurogroup, που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των δόσεων προς την Αθήνα, δημιουργεί προσδοκίες αλλά και φόβους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι βασικοί στόχοι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του αποσκοπούν στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και στην εδραίωση θετικού κλίματος, που θα σταθεροποιήσει πλήρως την κυβέρνηση. Για τον σκοπό αυτόν, στις αρχές του 2013 αναμένονται πέραν της εξόφλησης μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και πρόσθετα «θετικά» νέα. Στο πλαίσιο αυτό, εξελίξεις αναμένονται και στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στα μέτωπα των έργων υποδομής, όπως αυτό της επανεκκίνησης δύο τουλάχιστον μεγάλων οδικών αξόνων. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει και το λεγόμενο «αρνητικό σενάριο», στην περίπτωση που η «ανάσα» στην οικονομία αποδειχθεί πρόσκαιρη και τους πρώτους μήνες του 2013 καταστεί αναγκαία η λήψη νέων μέτρων. Τέλος, μολονότι τα περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από το Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν πως το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα ετέθη στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Τι θα γίνει με την επαναγορά

Ανοίγει αύριο το βιβλίο προσφορών για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, που θα είναι και η κρισιμότερη μέρα. Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος, αν και το έργο τους δεν είναι και το... ευκολότερο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos