Στουρνάρας: Πιθανό το ενδεχόμενο να φυλακίζονται όσοι καταδικάζονται για φοροδιαφυγή

05 Δεκεμβρίου 2012 18:02

Ποινές χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα για περιπτώσεις φοροδιαφυγής εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ο Ι. Στουρνάρας στον Κ. Παπούλια.

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το ενδεχόμενο να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και να οδηγούνται στη φυλακή -όπως συμβαίνει στην Αμερική- όσοι θα καταδικάζονται για φοροδιαφυγή», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, του επεσήμανε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει να κηρυχθεί η φοροδιαφυγή, ως ιδιώνυμο αδίκημα.

«Πληγή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τη φοροδιαφυγή και ο κ. Στουρνάρας δεσμεύτηκε ότι όταν τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες με τη δόση, τότε όλο το βάρος θα πέσει εκεί.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει, όπως είπε, και το θέμα των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-«Θα συμφωνείτε νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να γίνει εισοδηματικά κριτήρια», αντέτεινε ο κ. Στουρνάρας.

-«Βεβαίως συμφωνώ», είπε ο κ. Παπούλιας και ζήτησε να μάθει τι θα γίνει τώρα με την αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι φιλέλληνας όπως σημειώσε.

-«Καλό θα ήταν να τον βραβεύσετε», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

«Στήριξη οικογενειών μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί»

Μέσω επιδομάτων από το πρώτο παιδί κι όχι μέσω καθορισμού αφορολόγητου ποσού θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών να επιλύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ζήτημα αυτό, δήλωσε επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

www,kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos