Οι τέσσερις σκόπελοι που φοβίζουν την Κομισιόν

18 Δεκεμβρίου 2012 13:20

Βαθύτερη ύφεση, δικαστικές αποφάσεις, αλλαγές, αστάθεια

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο καθορισμός του αριθμού των υπαλλήλων που θα πρέπει να αποχωρούν ανά τρίμηνο έως το 2014 και οι ετήσιοι στόχοι για τις δαπάνες των δημοσίων φορέων για την επόμενη τριετία είναι προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων των τριών πρώτων μηνών του 2013, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν. Στην έκθεση σημειώνεται ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Οι βασικότεροι εξ αυτών είναι η ακύρωση ορισμένων μέτρων από τα δικαστήρια, όπως το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, η εύθραυστη ισορροπία στην πολυκομματική κυβέρνηση, η ενδεχόμενη βαθύτερη ύφεση και η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν σημείωσε, μάλιστα, ότι οι πολιτικές αντιδράσεις και τα κατεστημένα συμφέροντα ετών εμποδίζουν την υλοποίηση του προγράμματος.

H Task Force για την Ελλάδα στη δική της έκθεση επισημαίνει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκτιμώντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2012 δεν θα επιτευχθούν.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos