Παπούλιας: Δακτυλοδεικτούμενοι αν αποτύχουμε στη φοροδιαφυγή

02 Ιανουαρίου 2013 00:00

Τους πολιτικούς αρχηγούς για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παπούλιας: Δακτυλοδεικτούμενοι αν αποτύχουμε στη φοροδιαφυγή

Την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου o Κάρολος Παπούλιας επισκέπτεται το Βερολίνο μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογού του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, για την αρχαία Ολυμπία.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, μετά τις ευχές που δέχθηκε για το νέο έτος από την πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, θα έχει γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του στη διάρκεια του οποίου θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Όταν ρωτήθηκε για τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπούλιας είπε ότι τον απασχολεί το πρόβλημα και έχει μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, ενώ πρόσθεσε πως αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αυτοί που σηκώνουν τα βάρη θα μας δείχνουν με το δάχτυλο.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας το 2013, είπε ότι πρώτος στόχος είναι μεν η ανάπτυξη, αλλά γι' αυτό απαιτείται κοινωνική συνοχή.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Παπούλιας είχε εγκάρδια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Χθες στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κ. Παπούλιας έστειλε μήνυμα κατά της φοροδιαφυγής αλλά και των «φασισιτικής έμπνευσης» πρακτικών.

Χρέος της Πολιτείας, σημείωσε, είναι να δίνει το δημοκρατικό "παρών" δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων.

Ο κ. Παπούλιας στο μήνυμά του κάνει λόγο για καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής με «αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

Τονίζει ότι η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν, αλλά την επιτακτική υποχρέωση, προκειμένου να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα και προσθέτει: «Όσοι εξακολουθήσουν να αγνοούν το καθήκον τους, θα πρέπει, επιτέλους, να αναγκαστούν από την Πολιτεία να το πράξουν άμεσα, και όχι στο απώτερο μέλλον, και να υποστούν τις κυρώσεις του Κράτους Δικαίου».

Σαμαράς: Υπόσχεση για αποκατάσταση αδικιών

Το 2012 ήταν δύσκολη χρονιά και το 2013 δεν θα είναι εύκολη, αλλά μέσα στην επόμενη χρονιά θα φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Tο 2013 θα κάνουμε το άλμα προς το μέλλον, το 2013 συμβολίζει την αρχή της αναγέννησης της χώρας, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να πάρει μπροστά η οικονομία για να αποκατασταθούν οι αδικίες, παλεύοντας για την ανάκαμψη της χώρας που θα είναι ανταγωνιστική και θα δώσει ευκαιρίες σε όλους.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός για την αποκατάσταση των αδικιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αυτές. Και θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία – ιδιαίτερα στον ΦΠΑ – που παραμένει πολύ υψηλή».

Έθεσε ως στόχο της επόμενης χρονιάς να πάρει εμπρός η οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες το συντομότερο δυνατό. Υπογράμμισε πως θα κάνει τα πάντα να έρθουν επενδύσεις για να βγούμε από την ανάγκη των δανείων και τον περιορισμό των μνημονίων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στις μεταρρύθμισες τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα τολμήσαμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε ότι είμαστε μόνο στην αρχή και ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, επισημαίνοντας ότι «όλοι βλέπουν πια τη διαφορά και δεν θα σταματήσουμε, αν δεν τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε».

Τσίπρας: Βάλαμε τα θεμέλια για την ανατροπή

«Τη χρονιά που φεύγει, φτάσαμε κοντά στο να κάνουμε το αδύνατο δυνατό. Με τη θέληση του λαού μας, γκρεμίσαμε το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης και βάλαμε τα θεμέλια για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει λέγοντας ότι «τη χρονιά που έρχεται, είμαστε υποχρεωμένοι να τη κάνουμε πράξη.Υποχρεωμένοι πρώτα από όλα στη νέα γενιά που φεύγει από την πατρίδα μας. Υποχρεωμένοι στη μεσαία τάξη που ξεκληρίζεται. Υποχρεωμένοι στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν πλέον κάτω από τα όρια της φτώχιας. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε να γίνουν πράξη οι προβλέψεις του μνημονίου για το 2013, γιατί τότε θα ζήσουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βίωσε η χώρα σε περίοδο ειρήνης».

«Το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα, που νομοθέτησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που εξασφάλιζε την ατιμωρησία των υπευθύνων, δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσφέρει, παρά μόνο νέα δεινά, περισσότερη καταστροφή, νέα σκάνδαλα και ατιμωρησία. Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που εδώ και τρία χρόνια, ταπείνωσε τη χώρα με μνημόνια, μετατρέποντάς την σε «αποικία χρέους» , πρέπει να έχει χρονολογία λήξης το 2013, αν θέλουμε η χώρα και ο λαός μας να έχει ένα καλύτερο μέλλον και προοπτική. Καθήκον όλων μας, να μετατρέψουμε το 2013 στην χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει το μνημόνιο και τις αγορές», αναφέρει ακόμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βενιζέλος: Χρονιά της στροφής

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τη Δευτέρα το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι πρόσκοποι της τοπικής Εφορείας Νεάπολης. Μετά τις καθιερωμένες ευχές ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία. Έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα. Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας.

Κουβέλης: Η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον πρόεδρο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έψαλλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. «Πιστεύω ότι η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες», είπε ο Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επιμονή και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες. Πρέπει να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο, να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Για εμάς, τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από τους Ποντίους είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο, με την έννοια ότι η ενότητα που εκφράζει ο ποντιακός λαός, είναι ενότητα η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Καμμένος: Θα αγωνιστούμε για να ζουν οι Ελληνες αξιοπρεπώς

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρακολούθησε σήμερα τη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά, αφού ευχήθηκε να έχουν όλοι οι Ελληνες μια καλή χρονιά, επισήμανε τα εξής: «Θα αγωνισθούμε τη χρονιά που έρχεται να επανέλθει η τάξη, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα το οποίο έχει καταλυθεί, οι ελληνικές οικογένειες να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, με ένα κράτος το οποίο θα μπορεί να συνδράμει τους πολίτες και να μην είναι εχθρός των πολιτών. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας και πιστοί πρώτα από όλα στον άνθρωπο, γιατί μεγαλύτερη σημασία σε μια Δημοκρατία, έχει η δυνατότητα των πολιτών να ζουν αξιοπρεπώς».

Παπαρήγα: Να δούμε τη ρίζα των προβλημάτων

«Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η κινητήρια δύναμη των εξελίξεων δεν είναι μόνο η αγανάκτηση και η οργή αλλά τα μεγάλα ασήκωτα και υπαρκτά οξυμένα προβλήματα» δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «πάνω απ' όλα είναι τα προβλήματα αλλά και η συνειδητοποίηση της βαθύτερης ρίζας και αιτίας τους. Αυτή είναι και η ελπίδα, που πρέπει να δημιουργήσει ο λαός, στο ξεκίνημα του 2013».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos