300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους

09 Μαρτίου 2018 15:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους

test2

test2

Αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία, μετά τη συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μιχάι Φίφορ στο Βουκουρέστι.

Ο Πάνος Καμμένος σε εντελώς διαφορετική γραμμή από ό,τι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε για την σύλληψη «αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό».

Υπενθυμίζεται πως χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σύλληψη και την κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έκανε λόγο για «σύνηθες περιστατικό».

Η διχογνωμία Τσίπρα-Καμμένου για την φυλάκιση των δύο αξιωματικών δείχνει πλέον ολοφάνερα ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο στα εθνικά θέματα. Μετά την ρήξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, έρχεται τώρα η διαφορετική προσέγγιση για το θέμα της Αδριανούπολης να αποκαλύψει το χάσμα που υπάρχει.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα και την ελληνική αποστολή η επίσκεψή μας στο Βουκουρέστι.

Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν άριστη και ιστορική σχέση σε όλους τους τομείς, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις κοινές εμπειρίες και φιλοδοξίες των λαών μας, αλλά και στη σταθερή και κοινή δέσμευση να αντιμετωπιστούν από κοινού οι σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις της περιοχής μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τα τελευταία χρόνια, η σχέση μας έχει ισχυροποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας, η Ελλάδα και η Ρουμανία χαίρουν προνομιακών και κοινώς επωφελών σχέσεων, οι οποίες έχουν παγιωθεί μέσω πληθώρας διμερών και πολυεθνικών δραστηριοτήτων και μέσω της κοινής μας συμμετοχής σε αποστολές και επιχειρήσεις, οι οποίες συνδέουν το στρατιωτικό μας προσωπικό κατά γόνιμο και παραγωγικό τρόπο.

Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική.

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο, έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας.

Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι.

Προς αυτόν τον στόχο, ο οποίος είναι μόνο η αρχή, προσβλέπουμε σε μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Μέσω της συνάντησης η οποία οργανώθηκε σήμερα, θα προσφερθούν ευκαιρίες στην αμυντική μας βιομηχανία για περαιτέρω συνεργασία και όφελος, με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας.

Δαπανούμε πολλά χρήματα για την άμυνα και για τη Συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι -και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα.

Ενημέρωσα τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών.

Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνορουμανική αμυντική συνεργασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον υπουργό, τους στρατηγούς, ναυάρχους, αξιωματικούς και συνεργάτες του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας για τη θερμή υποδοχή,

Σας ευχαριστώ».

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Ξύλο στην τουρκική Βουλή για τ...
Τσαβούσογλου: Θα βρούμε τι κρύ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις εργασίες που γίνονται στον ξηροπόταμο της Νάουσας

H Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τις ερ...

12 Μαϊος 2025
Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να μεταφράσουν τα γαβγίσματα σε λέξεις

Κινέζοι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσ...

12 Μαϊος 2025
Στη Ρώμη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στρατηγική συμμαχία με την Ιταλία στο επίκεντρο της συνάντησης του με την Μελόνι

Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στ...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ