Συμφωνία για τέσσερις κάλπες

17 Ιανουαρίου 2013 13:05

Σε μία ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο και με τέσσερα ψηφοδέλτια, που θα αναφέρουν τα πρόσωπα και τα αδικήματα

για τα οποία προτείνεται η παραπομπή τους σε προανακριτική, σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατέληξε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει όριο για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και 4 μήνες παρακολουθούμε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

Ανάγκη προστασίας δεν έχω ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ- ανάγκη προστασίας έχουν οι αυτουργοί αυτής της σκευωρίας. Το θέμα μας δεν είναι η κάλπη, αλλά η κάλπικη σκευωρία- οι προτάσεις τίθενται σε ψηφοφορία σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είπε ο κ.Βενιζέλος.

«Τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο και ο καθένας ας πάρει την ευθύνη του. Καθαρά πράγματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως «Πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή το ρεσάλτο κατά τη κυβέρνησης και της χώρας; Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα».

H πρόταση Βενιζέλου έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή την πρόταση Βενιζέλου για τέσσερις κάλπες, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αποδίδοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία να κατατεθούν επτά κάλπες στην Ολομέλεια.

«Να αποκλείσουμε τη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στερεί το δικαίωμα ψήφων σε δύο από τα μέλη του κοινοβουλίου τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου,» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Ναι» στην πρόταση για τέσσερις κάλπες είπε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΧΑ Χρήστος Παππάς ανακοίνωσε τη συμφωνία του κόμματος με τις τέσσερις κάλπες. Με την πρόταση να στηθούν τέσσερις κάλπες συμφώνησε και το ΚΚΕ.

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το ποία διαδικασία θα ακολουθηθεί κατέθεσε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Κατέστησε ταυτόχρονα σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί σε όλες τις ψηφοφορίες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos