Βενιζέλος: «Δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία»

21 Ιανουαρίου 2013 20:56

«Καθοριστικό» για την πορεία της χώρας χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2013, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η

ελληνική κοινωνία και οικονομία δεν αντέχει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα.

Βενιζέλος: «Δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία»

Nα μετατραπεί το ΕΣΠΑ σε "ΕΣΠΑ Κρίσης" ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

Ε.Βενιζέλος [21/01]

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Χατζηδάκη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση» είπε για να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «έχει πλέον ακυρωθεί ο νομισματικός κίνδυνος ενώ έχει μειωθεί ο κίνδυνος της χώρας και ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι κάτι αλλάζει» ενώ επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και να διαπραγματευτεί με την τρόικα.

Για το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δύο είναι οι μεγάλοι στόχοι: η ρευστότητα και η απασχόληση, που για να επιτευχθούν πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα, σημείωσε, ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστούν, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα ναυπηγεία προκειμένου να διασωθεί ο κλάδος. Επίσης ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον νέο Αγορανομικό Κώδικα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Είμαστε υπέρ της διαβούλευσης και της επίτευξης συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς. Θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ενισχυμένος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημειώνοντας «ότι δεν πρέπει να ανοίξει μέτωπο αλλά να βρεθεί μια λύση, με τρόπο αποδοτικό και αποτελεσματικό, για τη λειτουργία της αγοράς».

Για την έξαρση των κρουσμάτων βίας ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Βλέπουμε μια αδικαιολόγητη κλιμάκωση» αναφέροντας ότι σκοτεινοί κύκλοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση. Ο ίδιος σημείωσε ότι «χρειάζεται κοινωνική καταδίκη και αποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos