300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παπούλιας: «Αξιόπιστος εταίρος» στα θέματα ασφάλειας η Γαλλία

28 Φεβρουαρίου 2013 16:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παπούλιας: «Αξιόπιστος εταίρος» στα θέματα ασφάλειας η Γαλλία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

«Στα θέματα ασφάλειας, η Γαλλία είναι αξιόπιστος εταίρος» τόνισε ο Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Άμυνας.Τη συγκρότηση γαλλοελληνικής επιτροπής από επιτελείς των δυο υπουργείων Άμυνας ανακοίνωσαν Παναγιωτόπουλος και Λε Ντριάν.

H Ελλάδα είναι σε μια γεωστρατηγική θέση που πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και η Γαλλία, στα θέματα ασφάλειας, είναι αξιόπιστος εταίρος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριαν, που τον επισκέφθηκε μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Πάνο Παναγιωτόπουλο στο προεδρικό μέγαρο.

«Δεν συγκρινόμαστε βέβαια με το Βέλγιο και την Ολλανδία, γιατί έχουμε δύστροπους γείτονες» σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για τη γενικότερη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι άριστη.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στον κ. Παπούλια.

Την πολιτική δέσμευση της Γαλλίας για υποστήριξη της Ελλάδας, επιβεβαίωσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Λε Ντριάν γνωστοποίησε ότι το μήνυμα αυτό τού ζήτησε να το μεταφέρει στην Αθήνα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη μεταξύ τους συνάντηση χθες το βράδυ, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα.

Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Λε Ντριάν ανακοίνωσαν τη σύσταση ελληνογαλλικής επιτροπής, η οποία το ταχύτερο δυνατό θα συντάξει συμφωνία για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των ναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας, σε φρεγάτες και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, καθώς και της επιχειρησιακής συντήρησης εξοπλισμών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό και στη βάση της πρωτοβουλίας «Pooling & Sharing» της ΕΕ, οι δύο υπουργοί εξέτασαν διάφορες εναλλακτικές δυνατότητες συνεργειών, με έμφαση στους τομείς της θαλάσσιας επιτήρησης, της κυβερνοάμυνας, της εκπαίδευσης και της προμήθειας ανταλλακτικών και συντήρησης οπλικών συστημάτων.

Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς και τόνισαν ότι η νέα συμφωνία αποτελεί εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και ενίσχυσή τους, στο πλαίσιο της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, σε στρατηγικό επίπεδο που υπογράφηκε το 2008.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη συμβολή της στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, καθώς και για τη συμμετοχή της, με τέσσερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι.

Στη συνάντηση, διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρών, συζητήθηκαν επίσης η κατάσταση στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, ενώ οι δύο υπουργοί εξέφρασαν ταυτόσημες απόψεις όσον αφορά στην άμυνα της Ευρώπης.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Θεοχάρης: Το ζήτημα δεν είναι...
Yποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Φεβρουάριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Μήλος: Συνεχίζεται η καταστροφή της παραλίας του Μύτακα παρά τις νομικές ενέργειες - Βίντεο με το πεντάστερο White Coast

Μήλος: Συνεχίζεται η καταστροφή της...

25 Ιανουαρίου 2026
Συναγερμός στην Ινδία για τον θανατηφόρο ιό Nipah – Φόβοι για νέα υγειονομική κρίση

Συναγερμός στην Ινδία για τον θανατ...

25 Ιανουαρίου 2026
Σίφνος: «Από χώμα και νερό» - Το ντοκιμαντέρ για την αγγειοπλαστική που ταξιδεύει στον χρόνο (βίντεο)

Σίφνος: «Από χώμα και νερό» - Το ντ...

25 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Σπουδαία διάκριση: Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα αναδείχθηκε κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Σπουδαία διάκριση: Η τοιχογραφία τη...

01 Φεβρουαρίου 2026
Τήνος - Φαναράκια: Εντυπωσιακές εικόνες από τις εκδηλώσεις για την εύρεση της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας (βίντεο)

Τήνος - Φαναράκια: Εντυπωσιακές εικ...

31 Ιανουαρίου 2026
Στην Ασφάλεια ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα στο αεροδρόμιο -Τα αιτήματα της ΕΛΑΣ στις αεροπορικές

Στην Ασφάλεια ο οδηγός ταξί που μετ...

31 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ