Σε τι ελπίζει τώρα η κυβέρνηση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

07 Απριλίου 2018 13:34

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, παραμονή του Πάσχα, και η υπόθεση αναδεικνύεται σε δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση.

Οι ελπίδες που καλλιεργήθηκαν για την απελευθέρωσή τους μετά την παρέμβαση των Ευρωπαίων και συγκεκριμένα των κκ Γιούνκερ- Τουσκ στη Σύνοδο της Βάρνας, εξανεμίστηκαν γρήγορα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ ημερών απηύθυνε έκκληση στον Τούρκο πρόεδρο να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης και να επισπεύσει την επιστροφή των «δύο», αφήνοντας τις επιθέσεις και τις προκλήσεις. Ενώ με μία συγκινησιακού χαρακτήρα δήλωση (documentο), με προσωπική απεύθυνση και σε πρώτο πληθυντικό, ο πρωθυπουργός έσπευσε να αναπτερώσει το ηθικό τους στέλνοντας το μήνυμα ότι «όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας».

Οι κινήσεις της Αθήνας

Διπλωματικές πηγές σχολιάζουν στο iefimerida ότι με «με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τις προσπάθειες». Εξηγώντας ότι η Αθήνα πιέζει και πολιτικά και διπλωματικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος.

Μήνυμα στη γείτονα στέλνει με συνέντευξή του (Έθνος της Κυριακής) και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος: «η ποινική έρευνα θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί όπως φυσικά και η δίκη. Αναμένουμε λοιπόν από την Τουρκία να επιστρέψει στο δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας».

Να μη γίνουν πιόνια πολιτικών παιχνιδιών

«Δεν επιθυμούμε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να χρησιμοποιηθούν ως πιόνια πολιτικών παιχνιδιών» είπε με τη σειρά του μιλώντας στην Κυριακάτικη kontranews ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

www.iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos