Προσωρινή αναστολή καταβολής 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων

11 Μαρτίου 2013 16:34

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με εντολή του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση, προς την ΗΔΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρεί ήδη από αυτό τον μήνα

στην προσωρινή αναστολή καταβολής 18.228 αταυτοποίητων συντάξεων μέχρι την πλήρη ταυτοποίηση των στοιχείων, καθώς ακόμα και μετά τις αυτοπρόσωπες απογραφές διαπιστώθηκε, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΗΔΙΚΑ), ότι από το σύνολο των 4.412.797 συντάξεων, ένα ποσοστό 0.4% δηλαδή 18.228 συντάξεις, δεν διαθέτει ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκινήσει μία τιτάνια προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε το ασφαλιστικό σύστημα με έμφαση στον έλεγχο των μητρώων των συνταξιούχων. Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε.

Ήδη, από τις 21 Δεκεμβρίου 2012, δημιουργήσαμε στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) μια ενιαία βάση ηλεκτρονικών αρχείων όλων των συντάξεων και των συνταξιούχων της χώρας, που αποτελεί τομή για τη χώρα μας.

Επίσης με εντολή μου, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησαν σε καθολική αυτοπρόσωπη απογραφή των συνταξιούχων τους.

Τα ευρήματα, δυστυχώς, είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά και αποδεικνύουν το μέγεθος της ανομίας, είτε από παραλείψεις είτε από σκοπιμότητες, που υπήρχαν για χρόνια.

Για την υπόθεση των αταυτοποίητων συντάξεων που θα ανασταλούν οι πληρωμές, έχει ήδη δημιουργηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ειδικός λογαριασμός όπου θα παρακολουθούνται μία προς μία και οι 18.228 περιπτώσεις έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όπου εντοπιστούν ευθύνες, απ' όπου και αν προέρχονται, αυτές θα αποδοθούν άμεσα.

Άλλωστε με το νομοσχέδιο που καταθέτουμε στη Βουλή όλοι θα καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos