Τσίπρας: Να πάρει πίσω ο πρωθυπουργός την επιστράτευση

15 Μαϊος 2013 08:51

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών και πρότεινε να αρχίσει μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις διάλογος για την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου.

Τσίπρας: Να πάρει πίσω ο πρωθυπουργός την επιστράτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών κάνοντας λόγο για μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες και πρόσθεσε ότι οταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές που σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενός σημαντικού αγώνα που δίνουν πριν από τις εξετάσεις και, κυρίως, δημιουργεί συνθήκες που δεν μπορούν να βρίσκουν εφαρμογή σε ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες.

«Οι επιστρατεύσεις, για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε στη Βουλή πριν από δύο χρόνια, είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Ο Νίκος Παπαχρήστος πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στη δήλωσή του.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos