×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Να κληθεί ο Κώστας Σημίτης ζητούν οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου

23 Μαϊος 2013 12:51

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού ζήτησαν να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός ή να διακοπεί η διαδικασία, καθώς θίγονται τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Να κληθεί τώρα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ή να διακοπεί η διαδικασία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ζητούν οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως είπαν στο δικαστήριο «πρέπει να επανακαθορίσουμε την πολιτική και στρατηγική μας απέναντι σε αυτή τη δίκη, γιατί εδώ έχουν θιγεί σοβαρότατα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Κλίμα έντασης προέκυψε αργότερα, όταν ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής απέστειλε έγγραφα στον Εισαγγελέα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων που θεωρούν πως αυτά πρέπει να εισαχθούν στη δικογραφία αφού κριθεί ότι είναι σημαντικά και σύμφωνα με το νόμο.

Ο Γιάννης Ηριώτης συνήγορος του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη μίλησε για απαράδεκτες ενέργειες του ανακριτή, τονίζοντας πως είναι σκόπιμες και παράνομες αφού τα έγγραφα είναι από άλλη δικογραφία και δεν έχουν επάνω ημερομηνία.

Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε στο δικαστήριο ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πριν να βάλει την υπογραφή του για την ανάθεση των υποβρυχίων στην εταιρεία Ferrostaal, το ΚΥΣΕΑ είχε ήδη αποφασίσει να τα αναθέσει στη γερμανική εταιρεία, και μάλιστα, τα Ελληνικά Ναυπηγεία την είχαν κι αυτά υποδείξει.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos