×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αλλάζει η Κοινή Πολιτικής Αλιείας της ΕΕ

30 Μαϊος 2013 21:17

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ως συν-νομοθέτες, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τη Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Σχετικά με τη συμφωνία, η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δήλωσε τα εξής:

«Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα για όλους όσους εμπλέκονται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας. Στο μέλλον, πρόκειται να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ψαρεύουμε.

Ανοίγουμε το δρόμο σε ένα βιώσιμο μέλλον για τους αλιείς μας και τη βιομηχανία μας. Αυτό θα το επιτύχουμε με την αύξηση των ιχθυαποθεμάτων σε ποσοστά πάνω από τα βιώσιμα επίπεδα. Με την ευθυγράμμιση των αλιευτικών δυνατοτήτων μας με τις επιστημονικές οδηγίες. Με τη διακοπή των απορρίψεων ψαριών πίσω στη θάλασσα νεκρών, όταν αυτά δεν βρίσκονται σε εμπορεύσιμο μέγεθος και με την παύση όλων των άλλων σπάταλων πρακτικών.

Τις ίδιες αρχές θα εφαρμόσουμε , όταν ψαρεύουμε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα σεβαστούμε πλήρως το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις μας.

Θα σταματήσουμε τη συγκεντρωτική πρακτική όλες οι αποφάσεις να παίρνονται στις Βρυξέλλες.

Το επόμενο βήμα, για μένα, είναι να υπάρξει η ίδια ενεργητική στάση και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε να επιβεβαιωθεί η επιτυχία για τη βιομηχανία, για τους πολίτες μας και για την οικονομία της Ευρώπης».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos