×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αλ. Τσίπρας: Θα καταργήσουμε τον "Καλλικράτη"

11 Ιουνίου 2013 11:39

Τις κεντρικές προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε από το Ναύπλιο ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «χωρίζουν το κράτος και τη διοίκηση σε σφαίρες επιρροής»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ναύπλιο τόνισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «χωρίζουν το κράτος και τη διοίκηση σε σφαίρες επιρροής» και πως επιχειρείται συστηματικά η επιβολή ενός νεοφιλελεύθερου μοντέλου οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μοντέλο της Αριστεράς, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «όχι ένα μεγάλο κράτος, αλλά το "αναγκαίο" για την οικονομική ανάπτυξη και μία διοίκηση αποκεντρωμένη στο κατώτατο δυνατό επίπεδο». Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας είναι οι εξής:

Μεγάλη μεταφορά εξουσιών και πόρων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς θεσμούς. Τρία επίπεδα διοίκησης, η κεντρική διοίκηση, η περιφέρεια και οι δήμοι. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον «Καλλικράτη» και πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα φέρει προς έγκριση μια νέα λεπτομερή μελέτη με στόχο να υπάρξει χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του κοινωνικού κράτους, να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων κοινωφελών δημόσιων οργανισμών.

Για τις προσλήψεις

Για τη δημόσια διοίκηση ο κ. Τσίπρας μίλησε για τον εξοστρακισμό του κομματισμού, την εξασφάλιση μόνιμης εργασίας και καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ εκτός του γνωμοδοτικού πλαισίου που παρέχει το Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για συγκεκριμένο και σταθερό αριθμό υπουργείων, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την επαναφορά και διεύρυνση των ασφαλιστικών, εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Ακόμη πρότεινε τη θεσμοθέτηση επιτροπών κοινωνικού ελέγχου, αναβάθμιση του Συνήγορου του Πολίτη και την υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης προς τις αποφάσεις θεσμών ελέγχου και δικαστηρίων. Στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν ακόμη οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος, Σ. Σακοράφα και Δ. Κοδέλας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos