×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΣΥΡΙΖΑ με... άρωμα εκλογών

17 Ιουνίου 2013 14:14

Προεκλογικό άρωμα θα έχει σήμερα η σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα,

ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την τρικομματική κυβέρνηση.

Λίγη ώρα μετά την κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 8 το βράδυ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καλέσει κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία να βάλει ένα τέλος στον κατήφορο της πατρίδας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Η σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος, είναι και ένα κρας τεστ για την ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων. Από το βράδυ της Παρασκευής η Κουμουνδούρου κινητοποίησε όλες τις κομματικές δυνάμεις της Αττικής, κηρύσσοντας πανστρατιά ώστε ο όγκος της σημερινής συγκέντρωσης να αποτελέσει και η πρώτη απάντηση στον κ. Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία.

Από την πρώτη μέρα με το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ η Κουμουνδούρου έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα τις κομματικές δυνάμεις, ενώ ανέβαλε κάθε προσυνεδριακή διαδικασία.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αλλεπάλληλες ήταν οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, μετρώντας και αναλύοντας κάθε μέρα τις πολιτικές εξελίξεις.

Από την πρώτη μέρα του «ξαφνικού θανάτου» της ΕΡΤ η εκτίμηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν πως είναι η... αρχή του τέλους για την τρικομματική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσουν οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.

Η κινητοποίηση των κομματικών δυνάμεων επανέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό που επεδίωκε, να συνδεθεί και πάλι με τα κινήματα. Στο ρευστό πολιτικό τοπίο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και με την ΕΡΤ να γίνεται σημείο αναφοράς χιλιάδων πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να μεταφέρει την αντιπαράθεση στους δρόμους και στην κοινωνία και μετά, αν συνεχιστεί ο βίος της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Εν όψει των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, χτύπησε ο «κόκκινος συναγερμός» στην Κουμουνδούρου, ενώ ήδη άτυπα αρχίζουν να συγκροτούνται και οι προεκλογικές ομάδες, οι οποίες θα αναλάβουν το φορτίο της επικοινωνιακής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει σήμερα το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλατεία Συντάγματος σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη, όπως λένε οι συνεργάτες του, πολιτική ομιλία.

Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ζήτησε την άμεση κατάθεση προς συζήτηση και υπερψήφιση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει για την ΕΡΤ. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και κάθε άλλη τροπολογία και νομοθετική παρέμβαση, στον βαθμό που κατατείνει στην άμεση κατάργηση της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos