×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρόσκληση Σαμαρά για ενότητα της κεντροδεξιάς

01 Ιουλίου 2013 10:35

Με την ομιλία του πρωθυπουργού έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στις θυσίες του ελληνικού λάου, μίλησε για «μίζερους» πολιτικούς αντιπάλους, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμπαραταχθούν με τη Νέα Δημοκρατία. «Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική», επεσήμανε.

«Εσείς αποδειχτήκατε τα μεγάλα στηρίγματα της πατρίδας και είστε αληθινή ελπίδα, γιατί η μάχη για τη νέα Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει και θα την κερδίσουμε μέχρι το τέλος. Τώρα μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες. Σήμερα δεν είναι το τέλος ενός συνεδρίου, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για την παράταξη και τη χώρα. Ευχαριστώ τον Φίλιππο Σταυρή για τη σπουδαία δουλειά που έκανε και όλους όσους εργαστήκαν, μόχθησαν, έτρεξαν και πάνω από όλα τα υπέροχα παιδιά της ΟΝΝΕΔ. Σας έλεγα ότι η μεγάλη μας παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα γιατί οι ιδέες μας δικαιώνονται όπως δικαιωθήκανε σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Η παράταξή μας ανανεώνεται, μπαίνει μπροστά πιο ανανεωμένη από ποτέ. Σε μια χωρά που χρειάζεται να αφήσει το χθες πίσω πρέπει η καθεμιά, ο καθένας να αφουγκραστεί την κοινωνία, να ανοίξουμε τις οργανώσεις και να βρούμε τρόπο να πλησιάσουμε εκείνους που διστάζουν να ενταχθούν. Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι' αυτό προχθές απηύθηνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν, αλλά δεν έχουν δισταγμό να συμπαραταχθούν μαζί μας. Δεν περισσεύει κανένας», πρόσθεσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στους αντιπάλους του υποστηρίζοντας: «Ο αγώνας αυτός έχει και αντιπάλους, οι οποίο είναι τριών ειδών: Όσοι είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα του χτες, όσοι θέλουν να προστατεύσουν εκείνα που θέλουμε να αλλάξουμε και οι αθεράπευτα λαϊκιστές, που κερδοσκοπούν πάνω στη χώρα και κηρύσσουν το μισός την ώρα που απαιτείται ενότητα».

Ειδικότερα έκανε λόγο για «κάποιους που τώρα διαφωνούν με τον αγωγό ΤΑΠ, ενώ πριν ρωτούσαν που είναι οι επενδύσεις. Όπως είπε: «Αυτοί δεν έχουν πολιτική, μιζέρια έχουν και είναι οι ίδιοι που το παίζουν προοδευτικοί».

Επιπλέον επεσήμανε ότι «το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, το είπαμε πρώτοι και τώρα παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια. Αυτός ο λαός μας υπέστη απίστευτες θυσίες. Η νέα Ελλάδα που χτίζουμε τους χωράει όλους ακόμα και τους αντιπάλους μας.

Στις δύσκολες στιγμές δύο δρόμοι υπάρχουν είτε το άλμα είτε το να μείνεις παραδομένος στα αδιέξοδα του χθες. Η Ελλάδα της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας μας ζητάει να τα αλλάξουμε όλα, να κάνουμε επιτέλους το άλμα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του απηύθυνε πρόσκληση για ενότητα της κεντροδεξιάς, σημειώνοντας: «Κλείνω με το προσκλητήριο που έκανα χθες σε όσους ήταν μαζί μας και απομακρύνθηκαν, σε όλους τους απλούς πολίτες στην περιφέρεια, στο χωράφι, αλλά και στον απλό πολίτη που δεν ήταν ποτέ μαζί μας. Η σημαία μας συμβολίζει την ενότητα, είναι σύμβολο αγώνων ελευθερίας και ενότητας της πατρίδας.

Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς. Ανοίξτε τις πόρτες της καρδιάς και της οργάνωσής μας σε κάθε πολίτη και κάθε απλό άνθρωπο που συναισθάνεται αυτές τις δύσκολες ώρες τη φωνή της πατρίδας. To 2021, διακόσια χρονιά μετά την επανάσταση, η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos