×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υπέρ της μετακίνησης υπαλλήλων από τον ένα δήμο στον άλλο η Κυβέρνηση

09 Ιουλίου 2013 13:15

Θετική στην ενδοδημοτική κινητικότητα, δηλαδή τη μετακίνηση υπαλλήλων από τον ένα δήμο στον άλλο, εμφανίστηκε η κυβέρνηση στη νέα συνάντηση

που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Της Τάνιας Γεωργιοπούλου

Είναι σημαντικό να συνεχίσει η διαδικασία αξιολόγησης των δομμών των δήμων και είναι σίγουρο ότι θα διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό ενώ σε άλλες σημειώνονται κενά, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών γιάννης Μιχελάκης.

Η ΚΕΔΕ για ακόμα μια φορά ζήτησε να πραγματοποιηθεί αξιολόγηση σε όλα τα υπουργεία. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Κώστας Ασκούνης 12 δήμοι (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας κ.α) έχουν δεχτεί να μπουν εθελοντικά σε πρόγραμμα αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, ωστόσο τα κριτήρια για τον τρόπο αξιολόγησης έφθασαν μόλις τον Μάιο στους δήμους από το υπ. Εσωτερικών.

Οσον αφορά στους δημοτικούς φύλακες εξετάζεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης τους ωστόσο μεγάλος αριθμός αυτών των υπαλλήλων ενδέχεται να μην συμπληρώνουν τα αναγκαία συντάξιμα χρόνια. Οσον αφορά στη δημοτική αστυνομία, οι δήμαρχοι ζητούν να μην διαλυθεί το σώμα και επιμένουν ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην χάσουν οι δήμοι τα κονδύλια από τους ελέχγους που πραγματοποιούσε η δημοτική αστυνομία.

Η ΚΕΔΕ επιχειρεί να συναντήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια προκειμένου να ζητήσει ακόμα και αν η δημοτική Αστυνομία μεταχθεί στην ΕΛΑΣ, οι υπάλληλοι να συνεχίσουν να εργάζονται στις γειτονιές. Τις επόμενες ημέρες προεδρείο της ΚΕΔΕ και υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos